«Βαστάτε, ερχόμαστε!» - Θύελλα σαρώνει τη συριακή έρημο - Οι Τίγρεις στα 25χλμ από το Ντέιρ Εζόρ

Freepen.gr - Όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα η πολιορκία του Ντέιρ Εζόρ θα αποτελεί παρελθόν καθώς πλέον ο Συριακός Στρατός, αφού εκκαθάρισε την κεντρική Συρία, προελαύνει ταχύτατα ανατολικά.

Συγκεκριμένα οι επίγειες δυνάμεις με μπροστάρηδες του Τίγρεις και την 5η Λεγεώνα απελευθέρωσαν τη μεγάλη κορυφή του Tal Al-Abd και την κοντινή περιοχή Al-Hera κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της επαρχίας του Deir Ezzor.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του almasdarnews, ο Συριακός Αραβικός Στρατός προχώρησε από τη στρατηγική περιοχή του Jabal Bishiri προς τον Tal Al-Abd, ξεπερνώντας τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή, μια άλλη μονάδα Συριακού Στρατού που πιέζει από το Jabal Bishiri απελευθέρωσε  το Jabal Nazerat, το Jabal Nairaman και το Jabal Admah, χωριά που βρίσκονται κοντά στην εθνική οδό Deir-Ezzor-Sukhnah.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός βρίσκεται πλέον 16 χλμ. μακριά από το χωριό Al-Shoula και μόλις 25 χλμ. από την άρση της πολιορκίας στην πόλη του Deir Ezzor.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail