Η εμφάνιση του Πανορμίτη τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 στο Αιγαίο προπομπός για τις εκατόμβες των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το προσφυγικό στο ΑΙΓΑΙΟ η φιγούρα του ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ πάνω σε πολεμικό σκάφος.

Δεκαπενταύγουστος 2015 δεν γνωρίζαμε ότι σε λίγα 24 ώρα το ΑΙΓΑΙΟ θα πλημμύριζε με πόνο προσφυγιάς αλλά και με πυρήνες μεταφερόμενων τζιχαντιστών που σε λίγο θα πυροδοτούσαν με εκατόμβες αθώων θυμάτων την Ευρώπη.
Μια μεγαλειώδης ανθρώπινη φιγούρα ξεπροβάλλει πάνω από ένα πολεμικό σκάφος.
Τι ήταν;
Η περιγραφή του γεγονότος έγινε δια αρθρογραφίας μας στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν μας μίλησαν για την παρουσία αυτή.
Τότε γράφαμε…
« Πολλές φορές δεν μπορείς να ταιριάξεις την συγκίνηση, την λογική και την έκπληξη.
Αυτό σήμερα συνέβη και σε εμένα όταν ο φίλος μου Αναστάσης ζήτησε να με δει για να μου δείξει κάτι από το προσωπικό του αρχείο φωτογραφιών που τράβηξε φέτος παραμονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και συγκεκριμένα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνας της νήσου Σύμης.
Έτσι και ο ίδιος μου ξεδίπλωσε την εσωτερική του συγκίνηση και έκπληξη.
-παραμονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ βρέθηκα στην Σύμη για να προσκυνήσω του Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη που ευλαβούμαι ιδιαιτέρως.
– η ζέστη του μεσημεριού ήταν ανυπόφορη και μετά το προσκύνημα αποφάσισα να κάνω μια βουτιά στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνας.
– μετά την δροσιά της θάλασσας και ενώ ξεκουραζόμουν βλέπω να ¨σκάει μύτη¨ από την δεξιά βραχώδη απόληξη του κόλπου και στο βάθος σε απόσταση ορατή ένα… πολεμικό σκάφος.
-η έκπληξη μου μεγάλη αλλά αποκορυφώθηκε όταν μαζί με τους άλλους λουόμενους είδαμε ότι το σκάφος επιβράδυνε την πορεία του και αμέσως έκανε αναστροφή επί τόπου για να φύγει από την ίδια πλευρά που εισήλθε.
-αποφάσισα τότε να το φωτογραφίσω και να τραβήξω αυτή την σειρά φωτογραφιών .


-έκανα ΠΑΝΑΓΙΑ στην Σύμη και επέστρεψα στην Αθήνα .
-τις φωτογραφίες όμως δεν τις αποθήκευσα αμέσως και τις άφησα μέσα στο κινητό.
-κάποια στιγμή τις αποθήκευσα στον υπολογιστή και από περιέργεια έπαιξα λίγο με την μεγέθυνση για να υποστώ την πρώτη ¨κρυάδα¨… όπως θες πες το ανατριχίλα .
-σε όλες τις φωτογραφίες εμφανιζόταν πάνω από το πολεμικό σκάφος μια πανύψηλη αγέρωχη ανθρώπινη φιγούρα και μάλιστα να κραδαίνει με το δεξί του χέρι προς τα πάνω και με κίνηση προς τα κάτω μια ΡΟΜΦΑΙΑ.

– δες και μόνο σου Κώστα και πες μου αν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ΑΥΤΟΣ;
Ήταν πλέον η δικιά μου σειρά να ανατριχιάσω και να συγκινηθώ.
Σε όλες τις φωτογραφίες απεικονιζόταν η φιγούρα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ να κραδαίνει την Ρομφαία του.»

Ανάλογα με την προαίρεση που έχει ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το γεγονός αυτό.
Όμως μετά από δυο χρόνια και με τα γεγονότα που ακολούθησαν μπορούμε να πούμε ότι ο άγρυπνος φρουρός του ΑΙΓΑΙΟΥ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έβλεπε τι θα γινόταν σε λίγες μέρες στο Αιγαίο, όταν ο Ερντογάν άνοιξε τους κρουνούς των προσφυγικών ροών και περνούσαν πλέον στην Ευρώπη εκτός από ταλαιπωρημένοι άνθρωποι ανάμεσα σε αυτούς και δολοφόνοι που στο επόμενο χρονικό διάστημα έγιναν η αιτία να χαθούν τόσες πολλές αθώες ανθρώπινες ψυχές και με τέτοιο φρικτό τρόπο.
Σήμερα που η ένταση με τους γείτονες ξεπερνάει καθημερινά τις κόκκινες γραμμές , ευχόμαστε ο Αρχάγγελος να περιπολεί τις συνοριογραμμές μας κραδαίνοντας την ρομφαία του εναντίων των επίβουλων σχεδιασμών κομματιασμού της Εθνικής Κυριαρχίας μας.
Κάθε μέρα ο Αρχάγγελος και φύλακας του Ελληνικού Ορθόδοξου Έθνους θαυματουργεί, όπως και με το εν Χωναίς θαύμα του που εορτάζει η Εκκλησία μας στις 6 Σεπτεμβρίου.
«Ώφθης Μιχαὴλ Νώε σω ναώ νέος,
Χώνη ποταμών τὸν κατακλυσμὸν λύων.
Ρουν Μιχαὴλ ποταμών χώνευσε, Νόων άγός, έκτη.»

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail