200.000 ισραηλινοί αναμένονται στο «Kurdistan» μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

Σύμφωνα με το περιοδικό Israel-Kurd που εδρεύει στο Erbil, ο Benjamin Netanyahu και ο αυτοδιορισμένος πρόεδρος του μελλοντικού ανεξάρτητου Κουρδιστάν ο Massoud Barzani έκλεισαν μια μυστική συμφωνία.

Το Tel-Aviv δεσμεύθηκε να εγκαταστήσει στο Κουρδιστάν 200 000 ισραηλινούς κουρδικής καταγωγής.

Η ανακοίνωση ευρέως μεταδόθηκε αποό τον τουρκικό τύπο, τον ιρανικό και αραβικό.

Το σχέδιο δημιουργίας ενός Ν Σουδάν και ενός Κουρδιστάν είναι ο στρατιωκός ισραηλινός στόχος έπειτα από την ανάπτυξη πυραύλων στα τέλη της δεκαετίας του 90.Αυτά τα εδάφη ευρεώς διοικούμενα από τους ισραηλινούς οφείλουν να επιτρέψουν να πάρουν μια ρεβάνς (ένα ισοστάθησμα) για Αίγυπτο και Συρία.

Επί των 8,5 εκατομμυρίων που ζουν στο Ισραήλ περί τους 200 000 είναι κουρδικής καταγωγής. Το Μάρτη του 1951, η « Επιχείρηση Έσδρα και Nεεμία » (από το όνομα τωνβιβλικών προσώπων που οργάνωσαν τη φυγή των ιουδαίων από την Βαβυλώνα ) επέτρεψε σε 11 000 ιουδαίους κούρδους να μεταναστεύσουν από Ιράκ σε Iσραήλ. Αυτή η επιχείρηση φυγής χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική Ιουδαική Κοινή Επιτροπή Διανομής της Ν Υόρκης. Τά εροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για την αερομεταφορά διατέθηκαν από το κουβανό δικτάτορα Fulgencio Batista.

Η οικογένεια Barzani, που κυβερνάει το Κουρδιστάν με σιδερέναι πυγμή ιστορικά συνδέεται με το Ισραήλ.Ο πατέρας του νυν προέδρου Massoud Barzani, ο Mullah Mustafa Barzani, ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Mossad.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ο μόνος αρχηγός κράτους που εκφράτσηκε δημοσίως υπέρ ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν εκτός του ιστορικά κουρδικού εδάφους (και επομένως εις βάρος των αυτόχθονων πληθυσμών).Παρά την απαγόρευση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου του Ιράκ ένα δημοψήφισμα θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη 2017 στην προοπτική της ανκήρυξης ενός νέου κράτους.voltairenet.org 19.9.17
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...