Θρίλερ στη Σερβία - Εξαφανίστηκαν τουλάχιστον 1500 νεογέννητα βρέφη και κανείς δε γνωρίζει τι απέγιναν

Βελιγράδι (xoracio - pixabay)
Freepen.gr - Μια πολύ σημαντική υπόθεση η οποία ταλανίζει τη σερβική κοινωνία αναδεικνύει το balkaninsight.com και αφορά σε εξαφανίσεις εκατοντάδων νεογέννητων παιδιών.

Οι γονείς των αγνοουμένων μωρών στη Σερβία δήλωσαν ότι αμφιβάλλουν πως οι αρχές θα ανταποκριθούν σε νέες πιέσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης να προσαρμόσουν ανάλογα το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Η Μιρτζάνα Νόβοκμετ, μητέρα ενός από τα υποτιθέμενα αγνοούμενα μωρά, μιλώντας μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου, στο BIRN δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση στη Σερβία να λύσει το πρόβλημα.

"Η Σερβία ήταν πολύ ανεύθυνη μετά την ετυμηγορία του 2013 και αυτή η απόφαση αποτελεί προειδοποίηση προς τη Σερβία, για να μην αγοράσει χρόνο και να καθυστερήσει την εκτέλεση της ετυμηγορίας", ανέφερε η Νόβοκμετ.

Η Μιρτζάνα είναι ένας από πολλούς γονείς στη Σερβία που ισχυρίζονται ότι τα νεογέννητά τους εξαφανίστηκαν και μπορεί να έχουν «κλαπεί» από ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία.

Παρόλο που κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων μωρών στη Σερβία, υπάρχουν περίπου 1.500 αναφερθείσες περιπτώσεις.

Η αστυνομία και τα θεσμικά όργανα δεν μπόρεσαν να λύσουν τα μυστήρια ή ακόμη και να ξεκινήσουν έρευνες λόγω του καθεστώτος των περιορισμών.

Τον Μάρτιο του 2013, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε ετυμηγορία στην υπόθεση του Zorica Jovanovic εναντίον της Σερβίας.

Το γεγονός αυτό έδειξε την ενοχή της Σερβίας για παραβίαση του άρθρου 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με το σεβασμό της οικογενειακής ζωής, παραλείποντας να παράσχει στις οικογένειες τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τη μοίρα του χαμένου νεογέννητου.

Η Νόβοκμετ δήλωσε πως οι γονείς έχουν αγωνιστεί σε μερικές περιπτώσεις για 15 χρόνια για να μάθουν τι συνέβη με τα παιδιά τους και να διαπραγματευτούν με κρατικούς θεσμούς για να ανακτήσουν τους αγαπημένους τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail