Μπήκε από το παράθυρο, έκλεψε 13.000 ευρώ και πήρε το πλοίο για τον Πειραιά

Smaragd / pixabay.com
Εξιχνιάσθηκε, προχθές (09-09-2017), μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού, από οικία στη Μυτιλήνη.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ένας ημεδαπός ηλικίας 17 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη την ίδια ημέρα στο λιμάνι του Πειραιά, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 17χρονος, προχθές τα ξημερώματα, εισήλθε στην οικία 63χρονης ημεδαπής στη Μυτιλήνη, παραβιάζοντας παράθυρό της και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ. Ακολούθως, ο δράστης επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη- Πειραιάς, προκειμένου να διαφύγει.

Στην κατοχή του βρέθηκε, σε έλεγχο που του έγινε κατά την αποβίβασή του, το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθη επίσης ο πατέρας του 17χρονου, ημεδαπός ηλικίας 41 ετών, ο οποίος ανέμενε στον Πειραιά την άφιξη του πρώτου και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες συναφείς πράξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail