Οι 10 χιτώνες του ΣΥΡΙΖΑ


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Λουκ. 3,11 ἀποκριθεὶς δὲ λέγει αὐτοῖς· ὁ ἔχων δύο χιτῶνας μεταδότω τῷ μὴ ἔχοντι, καὶ ὁ ἔχων βρώματα ὁμοίως ποιείτω.
Λουκ. 3,11 Απήντησε δε και τους είπε· “αυτός που έχει δύο χιτώνας, ας δώση τον ένα εις εκείνον που δεν έχει, και Εκείνος που έχει τροφάς, ας κάμη το ίδιο”

Τα παραπάνω ήταν τα λόγια του Χριστού οπως μεταφέρει ο Λουκάς απο το κατά Λουκά Ευαγγέλιο κεφάλαιο 3 και είναι το μόνο σίγουρο για τα γραφέντα είτε πιστεύει κανείς είτε όχι.

Χθές ακούσαμε στην ομιλία του κ Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη να λέει μεταξύ άλλων το περίφημο:

"Εάν παράγουμε δέκα χιτώνες, δεν είναι ούτε οικονομικά αποτελεσματικό, ούτε κοινωνικά λειτουργικό, ούτε ηθικά δίκαιο, να απολαμβάνουν τους εννιά οι ελάχιστοι, και να ξεπαγιάζουν με τα κουρέλια από τον δέκατο χιτώνα οι πολλοί"

Πράγματι ψηφισαν πολλοί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας οτι θα έδινε ένα τέλος στην αρπαγή των χιτώνων μας απο τους δήθεν εταίρους μας που έγιναν δανειστές πρώτα οι τράπεζές τους και μετά οι ίδιοι για να μην τις αφήσουν να καταρρεύσουν.

Οι δέκα χιτώνες υπήρχαν για πολλά χρόνια στη χώρα, πρίν έρθουν οι εκσυγχρονιστές και να μοιράσουν επιπλέον γιαλαντζί χιτώνες με δανεικά δίνοντας στη χώρα μια επίπλαστη ευημερία.

Οι δέκα χιτώνες υπήρχαν στη χώρα πριν αρχίσουν να κλείνουν, βιοτεχνίες , εργοστάσια, μικρά και μεσαία μαγαζιά η ραχοκοκκαλιά της οικονομικής ζωής κάθε σύγχρονου κράτους.

Οι δέκα χιτώνες είχαν κάποια ελπίδα να μείνουν, όσο η ελπίδα δεν γινόταν λεπίδα να θερίσει και να αποτελειώσει τους ήδη εξαθλιωμένους κατοίκους αυτής της χώρας με την υπερφορολόγηση των πάντων.

Τώρα οι δέκα αυτοί χιτώνες είναι αυτοί που είχαν μείνει στο ντουλάπι,για ώρα ανάγκης. τα ασημικά της χώρας, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΔΑΘ, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ, ο ΟΑΣΑ, τα αεροδρόμια, το Ελληνικό,ο ΟΣΕ.

Και ολοι οι χιτώνες αυτοί αμπαλαρισμένοι σε συσκευασία δώρου απο τον κυβερνητικό συνασπισμό που έχει κλείσει τα αυτιά του όχι στις Σειρήνες αλλά στην κοινή γνώμη, στους απλούς ανθρώπους που βλέπουν να κάνει φτερά η περιουσία της χώρας,πάνε πακέτο στους δανειστές και στους καιροσκόπους που βάφτισαν επενδυτές.

Μη γελιέστε ουτε ένας χιτώνας δε θα μείνει καν για δείγμα και αν με τους εκσυγχρονιστές έπεφτε χάμω μέσα στο φαγοπότι τους και κανένα μικρό κοκκαλάκι για τον κομματικό στρατό ή τον πεινασμένο λαό, αυτοι δεν σκοπεύουν να αφήσουν ούτε ενα μικρό κουρελάκι απο τους χιτώνες.

Για τη στρεβλή εικόνα με τους 10 χιτώνες και την ηθική δικαιοσύνη για τους τυχερούς κατοίκους που λιάζονται ευτυχισμένοι στη δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, ισως και να φταίνε βέβαια τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας του κ Τσίπρα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός.

Και που σαι Αλέξη, αφού έγινες ξαφνικά θρήσκος και μιλάς με παραβολές , δοκίμασε να πεις την επόμενη φορά αντι για χιτώνες και αηδίες, οτι καιρό τώρα μας κοροϊδεύεις κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που έλεγες προεκλογικά και εφαρμόζεις το δόγμα (όχι της Ναόμι Κάμπελ φυσικά) του "Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον" .

Αυτό είναι άλλωστε και η κεντρική ιδέα, το μοτο, όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων εδω και 7 χρόνια, το σταδιακό ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail