Δεξαμενόπλοιο εμβόλισε το αντιτορπιλικό USS John S. McCain - Αγνοούνται 10 άτομα - Φωτογραφίες

The guided-missile destroyer USS John S McCain returns to port in Singapore on Monday with damage visible on the hull. Photograph: Reuters Tv/Reuters
Freepen.gr - Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS John S McCain με το πετρελαιοφόρο Alnic MC στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας και των ΗΠΑ, αποτελούμενες από περιπολικά πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά σκάφη, αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διασώσουν τους αγνοούμενους όπως αναφέρει ο Guardian.

Το αμερικανικό ναυτικό δήλωσε ότι το πολεμικό πλοίο είχε «υποστεί ζημιά στην αριστερή πλευρά της πρύμνης» μετά από σύγκρουση με το Alnic MC ανατολικά των στενών Malacca και Σιγκαπούρης. Ο επικεφαλής του ναυτικού της Μαλαισίας δημοσίευσε μια φωτογραφία του αμερικανικού πλοίου με ζημιές στο κύτος του.



Το περιστατικό είναι η δεύτερη σύγκρουση που συμβαίνει με πλοίο από τον 7ο στόλο του ναυτικού των ΗΠΑ στον Ειρηνικό σε δύο μήνες. Επτά ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους τον Ιούνιο, όταν το USS Fitzgerald και ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συγκρούστηκαν ο ένας τον άλλο στα νερά της Ιαπωνίας.

Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί με ένα ελικόπτερο ναυτικού της Σιγκαπούρης σε  νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη για «τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους» και ο πέμπτος τραυματισμένος ναυτικός δεν χρειάζεται περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail