Εντοπίστηκε το νέο stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό της Κίνας

Freepen.gr - Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η Κίνα έχει αναπτύξει νέο βομβαρδιστικό αεροσκάφος. Όπως αναφέρει το defence-blog.com το καινούριο μυστηριώδες κινεζικό αεροσκάφος  εντοπίστηκε σε ερευνητικό κέντρο στην πόλη Chengdu.

Το κινεζικό αεροσκάφος φαίνεται παρόμοιο με το Spirit B-2 Spirit Northrop Grumman και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος X-47B. Κάποια πηγή δήλωσε ότι αυτό το αεροσκάφος είναι το Xian H-20, το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό μεγάλης εμβέλειας.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάτπυξη του βομβαρδιστικού μεγάλης εμβέλειας επόμενης γενιάς.


"Αναπτύσσουμε τώρα μια νέα γενιά βομβαρδιστικού μακράς εμβέλειας, και θα το δείτε στο μέλλον" δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) της Κίνας Ma Xiaotian.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι το νέο αεροσκάφος μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2025 και θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόλο των κινεζικών βομβαρδιστών Xian H-6K.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail