Όταν η ανθρώπινη ηλιθιότητα και φρενίτιδα για selfie σκοτώνει τη ζωή - Νέο θύμα ένα μωρό δελφίνι

Freepen.gr - Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κάτι με τη φρενίτιδα των selfies που πολλές φορές οδηγεί σε τραγικά αποτελέσμα.

Συγκεκριμένα σε μια παραλία στην Αλμέρια της Ισπανίας έγινε αντιληπτή η παρουσία ενός μωρού-δελφινιού. Αμέσως οι λουόμενοι έσπευσαν τριγύρω του προκειμένου να φωτογραφηθούν περιφέροντας το άτυχο ζώο και αγγίζοντάς το για να πετύχουν την καλύτερη πόζα.

Στη συνέχεια το δελφινάκι όπως αναφέρει η ομάδα προστασίας Equinac αφέθηκε να πεθάνει. Η οργάνωση ανέβασε φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook, όπου εμφανίζονται ενήλικες και παιδιά που συγκεντρώνονται γύρω από το θαλάσσιο ζώο .

Η Equinac καταδίκασε τους εμπλεκόμενους ως "αδαείς", αλλά και "που δεν είχαν συναίσθηση, σεβασμό και λογική" απέναντι σε ένα "τρομοκρατημένο" μωρό δελφίνι.



Τα δελφίνια είναι πολύ ευαίσθητα στο άγχος, σύμφωνα με την Equinac, και όλη αυτή η ιστορία για να το αγγίξουν και να φωτογραφηθούν προκάλεσε έντονο σοκ που με τη σειρά του επέφερε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Τα ζώα προστατεύονται από το δίκαιο της ΕΕ και κάθε είδους παρενόχληση απαγορεύεται.



Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης επέκριναν επίσης τις ενέργειες εκείνων που επιθυμούν να αποκτήσουν την τέλεια "θερινή φωτογραφία".

«Πότε θα γίνουμε πολιτισμένοι σε αυτή τη χώρα; Πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε τους άλλους; Είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για ζώο ", ανέφερε ένας σχολιαστής.

Υπήρξε πρόσφατα μια σειρά από παρόμοια περιστατικά, στα οποία τα ζώα πέθαναν ως αποτέλεσμα της χρήσης τους από τους τουρίστες ως φωτογράφηση. Νωρίτερα φέτος, ένα δελφίνι πέθανε στην Αργεντινή, σε ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό της Αλμέρια. Ομοίως οι αρχές στη Δυτική Αυστραλία ανέφεραν τον Ιανουάριο ότι ένα δελφίνι ήταν παγιδευμένο σε ένα t-shirt κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Αυστραλίας.

* με πληροφορίες από το Russia Today
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail