Ο εκπρόσωπος των Κουρδικών SDF παραδέχεται ότι είναι όργανο των ΗΠΑ

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Syrian Democratic Forces (SDF) Talal Silo, τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία υπαγορεύουν ότι οι δυνάμεις τους θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν τις βόρειες περιοχές της χώρας σε συμπαιγνία με τις κουρδικές αποσχιστικές τάσεις για πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της SDF, η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις στρατηγικές πολιτικές της στη βόρεια Συρία που καταλαμβάνει η SDF μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας με πολιτικές δομές που κυριαρχούν από το κουρδικό κράτος και έχουν καθιερωθεί στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) .

Στο παρελθόν, π Σίλο παραδέχτηκε ανοιχτά ότι οι SDF είναι ένα εργαλείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στη Συρία και ότι στις SDF έχει απαγορευθεί από τις ΗΠΑ να συνεργαστούν  είτε με την κυβέρνηση της Δαμασκού είτε με τη Ρωσία.

Ωστόσο ο βασικός πυλώνας των SDF, η YPG εξοπλίστηκε από την κυβέρνηση της Δαμασκού τα πρώτα χρόνια του πολέμου στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Επιπλέον όλοι θυμούνται πως οι SDF δημιουργήθηκαν σε ένα βράδυ όταν πια είχε διαφανεί ότι ο FSA δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του στη Συρία.

Η ανακοίνωση του Σίλο έρχεται την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού για την επιχείρηση Inherent Resolve, στρατηγός Ρούπερτ Τζόουνς δήλωσε ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. δεν θα επιτρέψει στις δυνάμεις της Συρίας μετακινηθούν βόρεια του ποταμού Ευφράτη -αποκλεισμένες περιοχές). Με τον τρόπο αυτό, ο Τζόουνς επιβεβαίωσε τις υποψίες που εξέφρασαν εδώ και πολύ καιρό οι αναλυτές υπέρ της Δαμασκού ότι οι δυτικές δυνάμεις (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) επιδιώκουν μια δεύτερη αφανέρωτη πολιτική στη Συρία με στόχο να εμποδίσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν την κυριαρχία στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δε θα είναι εύκολο, ιδιαίτερα όταν καμία από τις χώρες της περιοχής δεν επιθυμεί ένα μεγάλο ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Άλλωστε ούτε αυτοί που μεθοδεύουν την ανεξαρτησία των Κούρδων το επιθυμούν, αντίθετα προσβλέπουν σε ένα δικό τους προτεκτοράτο στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail