Σαν χιλιοπαιγμένη ελληνική ταινία - Για πολλοστή φορά έκλεισε η συμφωνία των S-400 στην Τουρκία

© Sputnik/ Sergey Malgavko
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Kommersant» ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

Έχουμε χάσει πλέον το λογαριασμό από το πόσες φορές έχει ανακοινωθεί η συμφωνία ή η σχεδόν έτοιμη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για την πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Αγκυρα.

Τους τελευταίους μήνες σχεδόν κάθε 10-15 ημέρες εκδίδεται μια ανακοίνωση ή γίνεται μια δήλωση επικύρωσης της συμφωνίας που κάποιες φορές έχει κι έναν αστερίσκο, όπως πχ ότι απομένει το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Περισσότερο φαίνεται ότι τα δύο μέρη επιθυμούν να κρατούν το σίριαλ της αγοραπωλησίας ζωντανό παρά πραγματικά να το πράξουν. Η Τουρκία δε γνωρίζουμε κατά πόσο είναι πραγματικά έτοιμη να εγκαταλείψει οριστικά το δυτικό στρατόπεδο ή αν εκβιάζει για γεωπολιτικούς λόγους, η μεν Ρωσία σίγουρα επιθυμεί να δημιουργηθεί γραμμή παραγωγής στην Τουρκία παρέχοντας τεχνογνωσία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail