H άγνωστη ελληνική επανάσταση των Ελλήνων εναντίον των Γερμανών το 1834

Λεπτομέρεια από πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά με έφιππο αγωνιστή
Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το 1834 στη Μεσσηνία μετά την καταδίκη των Πλαπούτα και Κολοκοτρώνη εξαιτίας και της πολύ βαριάς φορολογίας που επεβάλαν οι Βαυαροί ξεσπά επανάσταση με επικεφαλής οπλαρχηγούς και αίτημα τη χορήγηση συντάγματος, κατάργηση της βαριάς φορολογίας που αδιαφορούσαν για τη δυνατότητα επιβίωσης των φορολογούμενων κ.α.

Η επανάσταση κατεστάλη γρήγορα και οι πρωτεργάτες καταδικάστηκαν σε θάνατο από έκτακτα στρατοδικεία. Όταν οι Ελληνες έψαχναν λύσεις για να απαλλαγούν από την ακαθαρσία της Ευρώπης που οι εμφύλιοι έφεραν, πάντα αφήναμε τους έξω να μας διχάζουν, πάντα βασιζόμασταν στους έξω και δε διαπραγματευόμασταν μαζί τους.

Κάναμε ό,τι ήθελαν και ελπίζαμε στην καλή τους διάθεση. Για αυτό όλες οι προσπάθειες αντίδρασης όταν δεν υπήρχε διακριτός ξένος εχθρός απέτυχαν. Για αυτό και οι μαριονέτες και οι άχρηστοι δεν έπαψαν ποτέ να κυβερνούν το προτεκτοράτο που δεν απέκτησε ποτέ πραγματική ανεξαρτησία.

Ίσως κάποτε θα έπρεπε να γυρίσουμε πίσω για να μάθουμε τι πήγε στραβά και πως μπορούμε να πάμε μπροστά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail