Αυστραλία: Θα τίναζαν στον αέρα αεροπλάνο της Etihad με κρεατομηχανή - Ο ρόλος της Τουρκίας

Freepen.gr - Οι αυστραλιανές αρχές πέτυχαν να αποτρέψουν την τελευταία στιγμή δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδιάζονταν από το ISIS και θα αποδεικνύονταν πολύνεκρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Αυστραλίας, ένας Αυστραλός έστειλε τον αδερφό του στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ για να πετάξει με πτήση της εταιρίας Etihad Airways. Ο αδέρφος του μετέφερε μία κρεατομηχανή, για την οποία όμως δεν ήξερε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδια βόμβα κατασκευασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες υψηλόβαθμου διοικητή του ISIS.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ενώ προέκυψε πως είχαν κατά νου να κατασκευάσουν μία συσκευή, η οποία θα απελευθέρωνε δηλητηριώδες αέριο σε δημόσιο χώρο.

Σημαντική επίσης η αποκάλυψη πως τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας-κρεατομηχανής, ήταν στρατιωτικής προέλευσης με υψηλή εκρηκτικότητα. Τα εκρηκτικά είχαν σταλεί με μεταφορική πτήση από την Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail