Δεν ξέρω αν έχουμε χρήματα για τα ανταλλακτικά των canadair, αλλά σίγουρα μας περισσεύουν για τα τσιγάρα των μεταναστών

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είχα σκοπό να γράψω ένα άρθρο σχετικά με τα κονδύλια που ποτέ δεν έφτασαν για τα ανταλλακτικά των canadair. Να ψάξω γιατί ολόκληρο Υπουργείο Εθνικής ¨Αμυνας ευρωπαϊκής χώρας δείχνει είτε ολιγωρία είτε να κωλυσιεργεί γιατι δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για το διαγωνισμό των ανταλλακτικών.

Ψάχνοντας στο διαύγεια βρήκα κοντά στα 1400 έγγραφα με τίτλο "ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ" του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που αφορούσαν το προσφυγικό / μετανάστευτικό, με διάφορα ποσά που κυμαίνονται απο μερικές χιλιάδες έως και εκατομμύρια. Το πιο εξωφρενικό είναι ανάληψη υποχρέωσης για αγορά τροφίμων , ποτών και ΚΑΠΝΟΥ (!!!). Μάλιστα καπνού δεν διαβάσατε λάθος.

Λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις. Σας αφήνω τρεις εικόνες, δεν άντεξα να ψάξω τα υπόλοιπα έγγραφα, δεν έχει και νόημα να αθροίσω τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν μέχρι τώρα, αλλά νομίζω θα πάρετε μια γεύση του τι ακριβως συμβαίνει.

¨Οπως φαίνεται ένα μέρος απο το βαρύ οικονομικό φορτίο του προσφυγικού/μεταναστευτικού έχει πέσει στην πλάτη του ΥΕΘΑ ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες ΜΚΟ κάνουν πάρτυ με τα κονδύλια της ΕΕ.

Οταν κάποιος μπαίνει παράνομα σε κάποια ευνομούμενη χώρα, (πέρα απο τους πρόσφυγες που το ανίκανο κράτος αδυνατεί να τους ξεχωρίσει απο τους τζιχαντιστές ή τους παράνομα εισερχόμενους οικονομικούς μετανάστες) φυλακίζεται ή απελαύνεται. Στην δική μας χώρα μέχρι τσιγάρα του προσφέρουμε για να μη στενοχωρηθεί και νοιώσει άσχημα.

Την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες κρατικές δομές πέρα απο τις προσφυγικές/μεταναστευτικές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση...
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης. 
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail