Μαρτίνοι και Νιάρχος αλλάζουν την όψη του Ασκληπιείου Βούλας!

Αναδημοσίευση από: notioanatolika.gr

Ένα νοσοκομείο κόσμημα, σε επίπεδο υποδομών, που ισάξιο του δύσκολα θα υπάρχει στην Ελλάδα δημιουργείται με τη βοήθεια τόσο της οικογένειας Μαρτίνου όσο και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι Θανάσης και Κωνσταντίνος Μαρτίνος και το ίδρυμα Νιάρχος διαθέτουν 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου ώστε το νοσοκομείο – σημείο αναφοράς των πολιτών των νοτίων προαστίων και της νοτιοανατολικής Αττικής να αλλάξει όψη και μάλιστα χωρίς χρονοτριβή.

Δύο δωρεές πραγματοποιούνται από τον Κωνσταντίνο Μαρτίνο και αφορούν η μεν πρώτη στο Κονιαλίδειο κτήριο στοχεύοντας στη στατική ενίσχυσή του ενώ θα ανακαινιστούν οι 2ος, 3ος, και 4ος όροφοι η δε δεύτερη στην ανακαίνιση του 4ου ορόφου της πτέρυγας «Νικολούδειο Δ’».

Μία ακόμη δωρεά όμως πραγματοποιείται από τον Θανάση Μαρτίνο για την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το Ακτινολογικό και τη Μονάδα Αιμοδοσίας στο κεντρικό κτήριο του Νοσοκομείου.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εξάλλου στοχεύει στην ανακαίνιση του 3ου ορόφου της πτέρυγας «Νικολούδειο Γ΄».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Παλμός της Γλυφάδας» ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρούπας ανέφερε:

«Οι δωρεές αυτές είναι στοιχείο επιβίωσης του Νοσοκομείου μας που σήμερα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Με τους πόρους αυτούς θα ανακαινιστούν τα καίρια σημεία του όπου βρίσκεται όλη η υποδομή. Τολμώ να πω ότι θα έχουμε ένα νέο νοσοκομείο μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Είμαι τυχερός που η μείζων αυτή παρέμβαση θα γίνει επί δικής μου θητείας και είμαι παράλληλα ευγνώμων τόσο στους δωρητές μας όσο και στους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, όπως ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τον οποίο και ευχαριστώ προσωπικά».

Και ο κ. Ρούπας πρόσθεσε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το ελληνικό κράτος είχε κάποτε χρήματα. Τη δεκαετία της παραζάλης, χοντρικά μεταξύ 1995-2005, όταν εκατομμύρια δίνονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο, ουδείς ενίσχυσε το Ασκληπιείο, παρόλο που το νοσοκομείο είχε τότε την ανάγκη. Σήμερα, που αγωνιζόμαστε καθημερινά να καλύψουμε τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δοθούν οι πόροι αυτοί από το κράτος. Η επιλογή μας ήταν απλή».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...