Φαντομάδες έπεσαν από τον ουρανό μέσα στη μαύρη νύχτα πίσω από τις γραμμές των ισλαμιστών

Freepen.gr - Ο Συριακός στρατός πραγματοποίησε για πρωτή φορά ειδική επιχείρηση με αλεξιπτωτιστές από τις Ειδικές Δυνάμεις την Παρασκευή το βράδυ για να εκκαθαρίσει περισσότερα από 20 χιλιόμετρα εδάφους κάτω από τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) κοντά στα σύνορα των επαρχιών Homs-Raqqa.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το almasdarnews, οι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν πίσω από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Al-Kadeer χθες το βράδυ για να ξεκινήσουν την αποστολή τους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης, ο Συριακός Στρατός ήταν σε θέση να απελευθερώσει τις πόλεις Khirbat Makman και Al-Kadeer, καθώς και 12 χιλιόμετρα εδάφους που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Al-Raqqa.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αεροπορικές δυνάμεις της Συρίας εξολόθρευσαν δεκάδες ισλαμιστές καταστρέφοντας τουλάχιστον τρία άρματα μάχης και 17 οχήματα εξοπλισμένα με αντι-αεροπορικά πολυβόλα.

Ο στρατός θα αποσυναρμολογήσει επίσης επτά βόμβες-αυτοκίνητα ενώ θα κατασχέσει δύο άρματα  BMP που ανήκαν στην τρομοκρατική ομάδα.

Με την επιχείρηση αυτή μειώθηκε στα 40χλμ η απόσταση από την al Sukhna που έχει ως σκοπό τη συνάντηση με τις μονάδες του Στρατού που βρίσκονται εκεί ώστε να αποκοπεί η οδός τροφοδοσίας του ISIS στις περιοχές που ελέγχει στην ανατολική Hama.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail