Αλεξάνταρ Βούτσιτς: «Κυπριακό Μοντέλο στο Κόσοβο; Και τι είμαστε εμείς, οι Έλληνες ή οι Τούρκοι;»

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι παρόλο που χαιρετίζει όλες τις προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι χρειαζόμαστε μια λύση όχι ιδέες όπως το «Κυπριακό πρότυπο», «Παγωμένες Συγκρούσεις».

Η Σερβία θα προχωρήσει μόνο στις συνταγματικές αλλαγές, εάν υπάρξει ευρεία συναίνεση», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Η αναφορά του Αλεξάνταρ Βούτσιτς έγινε σχετικά με ερώτηση δημοσιογράφου για το κυπριακό μοντέλο στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ή ακόμη θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα με μοντέλα του τύπου των δύο Γερμανικών ή το Ισραηλινο-Ιορδανικό μοντέλο.

Μάλιστα στην αναφορά περί του ‘κυπριακού μοντέλου’, ο Βούτσιτς ρώτησε «εμείς τι είμαστε οι Έλληνες ή οι Τούρκοι;» προσπαθώντας να διευκρινίσει τη θέση της Σερβίας σε σχέση με το Κοσσυφοπέδιο.

«Μπορεί σε κάποιον να αρέσει σαν ιδέα, πρόσθεσε, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για το λαό μας και την περιοχή μας, και ότι προσπαθούμε να λύσουμε το ζήτημα του Κοσσόβου και των Μετοχίων, μπορούμε, εάν όχι, μένουμε στο καθεστώς που ήταν, που εγώ την χαρακτηρίζω ως μια κατεψυγμένη σύγκρουση, ανεπίλυτη ή οτιδήποτε άλλο».


Επεσήμανε, όμως, ότι έχει «παγώσει»- μπορεί επίσης να αποψυχθεί.

Σχολιάζοντας προτάσεις για μείωση και στη συνέχεια κατάργηση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο, επεσήμανε ότι η Σερβία πιστεύει στην αντικειμενικότητα και την ουδετερότητα του καθεστώτος της παγκόσμιας οργάνωσης.

«Θα αγωνισθούμε, είπε ο Βούτσιτς, να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας», σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση.
(rts.rs)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...