Έτσι καταργείται απλούστατα ο ΕΝΦΙΑ

scottyuk30 / pixabay.com
Θάνος Τζήμερος

Αν η "Δημιουργία, ξανά!" ήταν κυβέρνηση, θα καταργούσαμε τον ΕΝΦΙΑ από την επόμενη των εκλογών. Ο ΕΝΦΙΑ αποδίδει 2,6 δισ. ευρώ τον χρόνο, ενώ η ζημιά που έχει επιφέρει στην οικονομία είναι πάνω από 1 τρισ. καθώς τσάκισε την οικοδομική δραστηριότητα και εξαφάνισε 200 επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτή, έδιωξε στο εξωτερικό δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς, μηχανολόγους, αρχιτέκτονες, τεχνικούς και απομείωσε την αξία της περιουσίας όλων των Ελλήνων κατά 50% τουλάχιστον.

Την ίδια, όμως, στιγμή που οι κρατιστές κόκκινοι, πράσινοι και μπλε, δημεύουν τα σπίτια των Ελλήνων και εξαφανίζουν τη μεσαία τάξη, πληρώνουν ΜΟΝΟ για ΠΡΟΩΡΕΣ συντάξεις 9 δισ. ευρώ τον χρόνο. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο ΕΝΦΙΑ δεν φτάνει ούτε για 4 μήνες πρόωρων συντάξεων.

Θα καταργούσαμε, λοιπόν, τον ΕΝΦΙΑ, περικόπτοντας ταυτόχρονα 2,6 δισ. από πρόωρες συντάξεις ευνοημένων συντεχνιών του Δημοσίου, που δεν έχουν καταβάλει ούτε το 1/5 των ασφαλιστικών εισφορών αναλογικά με την σύνταξη που παίρνουν. Όλα τα κόμματα όμως, κόκκινα, μπλε και πράσινα, υπόσχονται ταυτόχρονα ΚΑΙ μείωση φόρων ΚΑΙ αύξηση ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

Αυτό μαθηματικώς δεν γίνεται, διότι κάθε ευρώ που μπαίνει σε μια τσέπη βγαίνει από μια άλλη. Θα μπορούσε να γίνει σε 2-3 χρόνια αν η μείωση των φόρων ήταν τόσο μεγάλη που θα έδινε - σε συνδυασμό και με άλλες μεταρρυθμίσεις - εκρηκτική ώθηση στην οικονομία, ώστε τα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν από την αύξηση του ΑΕΠ. Πρώτα όμως μειώνεις τους φόρους και μετά έρχεται η ανάπτυξη. Ποτέ αντιστρόφως.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...