Μόνον αν δείξετε τα γυαλιά σας θα πάρετε την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Αναδημοσίευση από: news.gr

Δεν θα παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι τα αιτήματα των ασφαλισμένων, χωρίς επίδειξη των νέων γυαλιών, σύμφωνα με εγκύκλιο του προέδρου του Οργανισμού

Εφόσον θέλετε να πάρετε την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για ένα νέο ζευγάρι γυαλιών οράσεως που φτιάξατε, τότε θα πρέπει να προσέλθετε στις κατά τόπους διευθύνσεις του Οργανισμού, μαζί με τα νέα σας γυαλιά!

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απεστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης, οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση γυαλιών όρασης, χωρίς την επίδειξη των νέων γυαλιών μυωπίας.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος (με ημερομηνία 3 Αυγούστου) από την Πέμπτη, 10 Αυγούστου, οι διευθύνσεις θα δέχονται τα αιτήματα των ασφαλισμένων, μόνον εφόσον αυτοί τους δείχνουν και τα γυαλιά ηλίου.

Επίσης ο Οργανισμός έχει δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των ασφαλισμένων που καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση.

Στόχος της νέας εγκυκλίου είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο όπου ασφαλισμένοι προσκόμιζαν την συνταγογράφηση των γυαλιών οράσεως σε συμβεβλημένα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ, και αντί για γυαλιά – για παράδειγμα μυωπίας προμηθευόντουσαν γυαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό παροχών, στους ασφαλισμένους χορηγείται ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακοί επαφής για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας. Χορηγείται μόνο ένα είδος για την αντιμετώπιση της πάθησης των οφθαλμών, είτε γυαλιά (κάθε τέσσερα έτη) είτε φακοί επαφής (κάθε δύο έτη).

Η αντικατάσταση των γυαλιών είναι δυνατή κάθε τέσσερα έτη. Η αντικατάσταση των φακών επαφής είναι δυνατή ανά διετία. Δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής. Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε δύο χρόνια.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...