Μυστική συμφωνία για να επιστραφεί η Ράκα στη Συρία

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

Kλείστηκε μια μυστική συμφωνία μεταξύ Συριακού Αραβικού Στρατού, Ρωσίας, ΗΠΑ και Μονάδων Προστασίας των κουρδικών Δυνάμεων του Λαού για συντονισμό της δράσης κατά της Daesh στη Rakka.

Η πληροφορία δημοσιεύθηκε αρχικά από το καταριανό πρακτορείο Almodon στις 23 Ιουλίου 2017, έπειτα διαψεύσθηκε, κι έπειτα πάλι επανήλθε από την The Independent (Λονδίνο) [1].

Στην αρχή του πολέμου κατά της Συρίας, από 2011 ως 2014, οι κούρδικες πολιτοφυλακές μάχονταν στο πλευρό του συριακού αραβικού στρατού. Βέβαια, όταν —στις 31 Οκτώβρη 2014—η Γαλλία και η Τουρκία δεσμεύθηκαν να δημιουργήσουν ένα κουρδικό κράτος στη Συρία (όπου οι κούρδοι δεν είναι μαζικά παρόντες παρά από τα τέλη της δεκαετίας του 80) και ν΄απελάσουν τους Κούρδους από τουρκικό Κουρδιστάν, ένα μέρος αυτών των πολιτοφυλακών θα διολισθίσει προς την πλευρά του ΝΑΤΟ. Δεν είναι παρά τότε που η Δαμασκός σταματά να πληρώνει το μισθό αυτών των πολιτοφυλάκων και τη διοχέτευση των όπλων προς αυτούς. Αυτές οι πολιτοφυλακές δεν θα επανέλθουν προς τη Συρία παρά όταν η Τουρκία αρχίζει τη σφαγή των Κούρδων της και που ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, θέτει νέους στόχους στο στρατό του.

Η συμφωνία επί της Rakka είναι η δεύτερη της χρονιάς. Στη συνέχεια τα εδάφη των Manbij/Al-Bab τ΄απελευθερωμένα από την τουρκική κατοχή από τους Κούρδους, επιστράφηκαν στη Δαμασκό.voltairenet 5.8.17

[1] “Secret Russian-Kurdish-Syrian military cooperation is happening in Syria’s eastern desert”, Robert Fisk, The Independent, July 24, 2017.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...