Σε επικίνδυνα μονοπάτια μπλέκουν τους Κούρδους οι ΗΠΑ - Τους ζητούν να πάνε στο Ντέιρ Εζόρ

Freepen.gr - Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι 7 αραβικές μονάδες που ήταν τυπικά πιστοί στον Αχμάντ Τζάρμπα αυτομόλυσαν στις SDF και θα ξεκινήσουν μια νέα επίθεση από την Αλ Χασάκα στο Ντεϊρ Εζζόρ.

Αυτές οι μονάδες πιθανόν να ωθηθούν νότια από το πρώην οχυρό της ISIL του Al-Shaddadi στη βορειοανατολική ύπαιθρο του κυβερνείου του Deir Ezzor.

Κάνοντας αυτή την κίνηση θα μπορέσουν ίσως να φτάσουν πρώτοι στη στρατηγική πόλη Al-Mayadeen, κόβοντας το δρόμο στο Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) από το να φθάσει στο Albukamal που διασχίζει τα σύνορα με το Ιράκ από την επαρχιακή πρωτεύουσα.

Ωστόσο, η μάχη δεν θα είναι εύκολη για τις SDF, καθώς το ισλαμικό κράτος είναι βαθιά εδραιωμένο σε αυτόν την περιοχή και διαθέτει μεγάλο πλεόνασμα τρομοκρατικών μαχητών.

Επί της ουσίας πρόκειται για ακόμη μια δύσκολη αποστολή για τις κουρδικές SDF που εκτελούν τα θελήματα των ΗΠΑ ακόμη και σε μέρη τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το κουρδικό στοιχείο. Προφανώς συμβαίνει αυτό σε αναμονή πιθανού ανταλλάγματος. Ωστόσο θα συμβεί αυτό; Τα τελευταία μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail