«Τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Μεγάλης Αλβανίας ή της Μεγάλης Βουλγαρίας»

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

«Το μέλλον της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της (ψευδο)μακεδονίας, θα αποτελέσουν μέρος της Μεγάλης Αλβανίας ή της Μεγάλης Βουλγαρίας».

Αυτό είπε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας και πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνικής Κίνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στη ‘Nova’ προσθέτοντας ότι η Βαρντάρσκα έχει χωρισθεί από τη Βουλγαρία πριν από 104 χρόνια, όπως σημειώνει η αλβανική «Konica».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Σκόπια ήταν η πρώτη βουλγαρική πόλη από την οποία ξεκίνησε ο αντίσταση ενάντια στην Ελληνική Εκκλησία και προήλθε η απαίτηση για τη δημιουργία της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

«Η ψευδομακεδονία, αποχωρίσθηκε πριν από 104 χρόνια από τη βουλγαρική κουλτούρα και εκπαίδευση, επειδή οι Σέρβοι εισέβαλαν σε αυτό το τμήμα της ψευδομακεδονίας και όλα τα σχολεία και οι εκκλησίες της Βουλγαρίας έκλεισαν», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Ο βούλγαρος εθνικιστής πολιτικός πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία και η ψευδομακεδονία δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν, διότι στην εξέγερση του Ίλιντεν, το Γκότσε Ντέλτσεφ και ο Ντάμ Γκρούεφ ήταν Βούλγαροι.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για να συντάξει την κοινή ιστορία στα ιστορικά βιβλία.

Σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ, η διελκυστίνδα είναι το μέλλον των Σκοπίων, εάν θα ενταχθούν στη Μεγάλη Αλβανία ή στην Μεγάλη Βουλγαρία, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Οχρίδα.

(shigjeta.net)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...