Στη δημοσιότητα οι χάρτες με τα χρυσοφόρα θαλάσσια οικόπεδα για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Picture: SHELL
Αναρτήθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι χάρτες με τα θαλάσσια οικόπεδα τα οποία είναι προς παραχώρηση για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια.

Όπως αναφέρεται στις δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, παραχωρούνται με σύμβαση μίσθωσης τρεις θαλάσσιες περιοχές.

Η μια είναι στο Ιόνιο Πέλαγος βόρεια της Κεφαλονιάς και δυτικά των νήσων Λευκάδας και Κέρκυρας ενώ τα άλλα δύο θαλάσσια οικόπεδα βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Όπως προβλέπει η σύμβαση μίσθωση, το μίσθωμα θα κυμαίνεται από ένα κατώτερο όριο 4% επί της παραχθείσας ποσότητας υδρογονανθράκων, σε χρήμα ή σε είδος. Η μισθώτρια εταιρεία υπόκειται σε φόρο εισοδήματος με συντελεστή 20% και σε περιφερειακό φόρο της τάξης του 5%. 

Για τις συγκεκριμένες περιοχές έχει προκηρυχθεί προ δεκαημέρου διεθνής διαγωνισμός, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους εντός τριών μηνών.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail