Δεν υπάρχει κανείς Αλάχ για να τους σώσει από τη Νέμεση - Το κόλπο του Πούτιν δούλεψε και οι Τίγρεις καλπάζουν

Του Στρατή Μαζίδη

Οι εξελίξεις στην κεντρική Συρία είναι κυριολεκτικά καταιγιστικές και πλέον ενταφιάζονται βαθιά μέσα στην άμμο τα όνειρα του διαμελισμού της από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Οι δυνάμεις του Τίγρη απέχουν μόλις 4-5 χλμ από το να περικυκλώσουν και το δεύτερο θύλακα του ISIS σε ανατολική Χομς και Χάμα ακοκόπτοντας τις όποιες γραμμές τροφοδοσίας και καθαρίζοντας το παιχνίδι στην περιοχή. Οι Τίγρεις απέχουν ελάχιστα από το να συναντηθούν με τις δυνάμεις του μετώπου στην αλ Σούκνα και θα είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις από το βορρά προελαύνουν προς το νότο.

Τα νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν αναφορές πως οι δυνάμεις του Σ.Α.Α. προήλασαν 30χλμ αναλοτικά της Σούκνα πάνω στον οδικό άξονα προς το πολιορκούμενο Ντέιρ Εζόρ καταλαμβάνοντας όλα τα στρατηγικά υψώματα. Εφόσον επαληθευτεί, θα πρόκειται για σημαντική επιτυχία.

Την ίδια στιγμή η Συριακή και η Ρωσική Αεροπορία πετούν επί 24ωρου βάσεως στην επαρχία του Ντέιρ Εζορ και εξουδετερώνουν κυριολεκτικά ό,τι κινείται και τα κονβόι των οπισθοχωρούντων τζιχαντιστών του ISIS. Η οργάνωση κατευθύνει προς την πολιορκούμενη πόλη όλες τις δυνάμεις της που αποσύρονται από τα μέτωπα στα οποία χάνει από το Σ.Α.Α., όμως ρωσικά drones παρακολουθούν διαρκώς την περιοχή του Ντέιρ Εζορ και ως εκ τούτου οι απώλειες των τρομοκρατών είναι βαρύτατες.

Το έχουμε σημειώσει και το επαναλαμβάνουμε. Το κόλπο του Πούτιν κατόπιν της πίεσης της Τεχεράνης, δούλεψε. Το τελεσίγραφο στο ξεκίνημα της μάχης της Ράκκα προς την ISIS ότι όποιος προσπαθεί να διαφύγει, απλά θα...εξαφανίζεται, πέτυχε.

Με τον τρόπο αυτό:

1. Η μάχη της Ράκκα αποδεικνύεται αρκετά δύσκολη και όχι περίπατος όπως ήλπιζαν οι Κούρδοι. Εν τω μεταξύ είναι μεγάλη η πιθανότητα οι Κούρδοι να εγκλωβίστηκαν σε μια μάχη που θα αποβεί υπέρ της Δαμασκού καθώς δύσκολα μπορούν να κρατήσουν ένα μέρος όπου δεν υπάρχει έντονο κουρδικό στοιχείο.

2. Οι τρομοκράτες, τώρα που τους εγκατέλειψε η Δύση, προτιμούν να πεθάνουν με το όπλο στο χέρι

3. Ο Συριακός Στρατός κέρδισε χρόνο και απελευθέρωσε μεγάλες περιοχές βάζοντας φρένο στις αμερικανοκίνητες SDF.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail