Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί στον Κοτζιά - Απαιτούν κόκκινη γραμμή για το όνομα

Freepen.gr - Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στον Ελληνα υπουργό εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά δύο αλυτρωτικές ψευτομακεδονικές οργανώσεις, το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» και το «Μακεδονικό Μανιφέστο».

Όπως σημειώνει η hmkd.mk ζητούν με ανοικτή επιστολή προς τη νέα κυβέρνηση να τεθεί ως κόκκινη γραμμή το όνομα του γειτονικού κρατιδίου:

«Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε οι Μακεδόνες και η Μακεδονία. Για πάντα! Το όνομα της περιοχής είναι το όνομα της χώρας μας. οΤο όνομα του κράτους είναι η ταυτότητα του έθνους! Η Μακεδονία είναι ο μοναδικός κοινός μας παρανομαστής . Δυστυχώς η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν εκβιαστεί και κάνουν διακρίσεις εναντίον μας, εδώ και τρεις δεκαετίες ανεξαρτησίας. Αρχικά πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση στον εαυτό μας για να μας σεβαστούν οι άλλοι. Τραβήξτε μια κόκκινη γραμμή, τη φυσική μας. Έχουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού».

Οι συγκεκριμένες οργανώσεις πρόκειται να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, στις 10 το πρωί.

Η εξέλιξη των πραγμάτων και οι πρώτες κινήσεις του νέου Σκοπιανού ΥΠΕΞ δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση εμφανίζεται το ίδιο προκλητική σε σχέση με την προκάτοχό της στο ζήτημα του ονόματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail