Το δεύτερο κινέζικο αεροπλανοφόρο ετοιμάζεται για τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές

Freepen.gr - Το πρώτο κινεζικής κατασκευής αεροπλανοφόρο της Κίνας  θα ξεκινήσει σε περίπου ένα μήνα θαλάσσιες δοκιμές ελλιμενισμού, όντας πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με δήλωση του Hu Wenming, γενικού διευθυντή κατασκευής του σκάφους στο CCTV.com στις 3 Αυγούστου.

Ο Χου δήλωσε ότι η κατασκευή του δεύτερου αεροπλανοφόρου της Κίνας πηγαίνε πολύ καλά μετά την καθέλκυσή του στις 26 Απριλίου του τρέχοντος έτους. 

Με τις δοκιμές πρόσδεσης θα ελεχθεί και αν ο εξοπλισμός του είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για περαιτέρω θαλάσσια δοκιμή.


Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Liaoning (επρόκειτο για το ημιτελές Variag της ΕΣΣΔ που έφερε κουφάρι πριν λίγα χρόνια η Κίνα για να το αποπερατώσει) έχει παραδοθεί στο κινεζικό ναυτικό για εκπαίδευση και έρευνα. Το δεύτερο αεροπλανοφόρο θα βασίζεται στο Liaoning ενώ θα είναι μεταξύ των πιο προηγμένων στον κόσμο, βελτιώνοντας περαιτέρω την έρευνα και την ανάπτυξη των αεροπλανοφόρων της Κίνας, σύμφωνα με τον διευθυντή.

Ο Hu αποκάλυψε επίσης ότι συνολικά 412 κρατικές επιχειρήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδρύματα επιστημονικής έρευνας στην Κίνα συνέβαλαν στο έργο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail