Στην Τουρκία κλείνουν σχολεία και ανοίγουν νέες φυλακές

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr
 
«Σύμφωνα με την ηλεκτρονική τουρκική πύλη ‘T24’, η τουρκική κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον αριθμό των φυλακών που χτίσθηκαν στη χώρα», γράφει το ρωσικό πρακτορείο ‘Regnum’.

Ο αριθμός των φυλακών που χτίσθηκαν η περατώνονται στην τουρκική επικράτεια μέχρι το τέλος του 2017 έχει φθάσει τις 38, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, η χώρα  σχεδιάζει να κατασκευάσει ακόμη 175 φυλακές σύμφωνα με τα ελάχιστα πρότυπα των Ηνωμένων Εθνών.
«Η Τουρκία καταγράφει ρεκόρ αριθμού φυλακών και των κλεισμένων σχολείων»
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που κρατά πλέον του έτους,  ο αριθμός των κρατουμένων στην Τουρκία αυξάνεται καθημερινά με συλλήψεις από όλο το φάσμα της τουρκικής κοινωνίας, συγχρόνως έχουν κλείσει τις θύρες τους 16 πανεπιστήμια και περίπου δύο χιλιάδες σχολεία.
Αύξηση του χρέους
Σύμφωνα, εξάλλου, με την Κεντρική Τράπεζα, το βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος της Τουρκίας, στο τέλος του Ιουνίου έχει αυξηθεί κατά 11% σε σύγκριση με το τέλος του 2016 και ανήλθε στα 108,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, το βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος των τραπεζών αυξήθηκε κατά 8,4% και ανήλθε στα 62,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος των άλλων τομέων αυξήθηκε κατά 14,6% και ανήλθε στα 46,5 δις δολάρια.
Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο ανήλθαν σε 16,3 δις δολάρια και τα μακροπρόθεσμα σε 210,9 δις δολάρια.
(regnum.ru)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...