ΥΠΕΞ σε Ακιντζί: Είσαι θλιβερός να γιορτάζεις τις ναπάλμ που ρίξατε στην Κύπρο


Freepen.gr - Αυστηρή ανακοίνωσε εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών μετά τον εορτασμό της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας για τα 53 χρόνια από την χρήση χημικών όπλων και τη ρίψη βομβών ναπάλμ από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας στη χερσόνησο της Τηλλυρίας.

Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις αποτελούν και ένα σημαντικό παράγοντα προβληματισμού ως προς το τι είδους επανένωση μπορεί να υπάρξει όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

Με θλίψη καταγράφουμε τους εορτασμούς της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας και μάλιστα του ίδιου του κ. Ακιντζί, για τα 53 χρόνια από την χρήση χημικών όπλων και τη ρίψη βομβών ναπάλμ από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας στη χερσόνησο της Τηλλυρίας. Επρόκειτο για την πρώτη χρήση των απαγορευμένων χημικών όπλων στην ιστορία του πλανήτη μας.

Όταν σήμερα όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στα θύματα των πολέμων και τέτοιων επιθετικών πράξεων, η διοργάνωση και η συμμετοχή σε παρόμοιους εορτασμούς αποτελούν πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στη μνήμη των πεσόντων και σε όλη την ανθρωπότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail