Οι ΗΠΑ εξετάζουν το κλείσιμο ρωσικού προξενείου ως αντίποινο στη Μόσχα

Freepen.gr - Οι αρχές των ΗΠΑ ενδέχεται να απαιτήσουν από τη Ρωσία να κλείσει ένα από τα ρωσικά προξενεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, μπορεί να είναι η απάντηση της Ουάσιγκτον στις επιβληθείσες κυρώσεις της Μόσχας, υποδηλώνοντας την απότομη μείωση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρωσία και τη δέσμευση ορισμένων ακινήτων όπως δημοσιεύει η rusvesna.su.

Προς το παρόν, η Ρωσία έχει τέσσερα προξενεία στις ΗΠΑ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία λειτουργούν τρία προξενεία. Η απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα των συνθηκών εργασίας των διπλωματικών αποστολών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών συζητήθηκε σε συνάντηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του υπουργού Εξωτερικών Rex Tillerson που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μανίλα. 

Μετά τις συνομιλίες, ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει μια απάντηση στη Μόσχα σχετικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει και θα την δώσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στις 28 Ιουλίου, οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη Ρωσία σε 455 άτομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail