Μουζάλας: μετατρεπόμαστε σε αποθήκη ανθρώπων για να μη βγούμε από την Ε.Ε.


«Κάνουμε αυτή την κίνηση επειδή βρισκόμαστε στην ΕΕ και θέλουμε να μείνουμε στην ΕΕ και επειδή εκεί δεν συζητάς ηθικά αλλά βάσει των υποκείμενων συνθηκών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ στον απόηχο των δηλώσεών του σε μαγκαζίνο του γερμανικού ARD ότι η χώρα μας θα δεχθεί επαναπροωθήσεις προσφύγων.

Με άλλα λόγια ο κ. Μουζάλας εννοεί ότι η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ε.Ε. αν δε δεχθεί να ξεχειλίσει από μουσουλμάνους κατά βάση μη νόμιμους μετανάστες.

Για να χρυσώσει το χάπι ο υπουργός ανέφερε πως «είμαστε σε καλύτερη φάση μετά τη συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας και επειδή υπάρχουν χώρες που έχουν πληγεί το ίδιο κι εμάς και επειδή αυτές οι χώρες θέλουν εφαρμογή των συνθηκών».

Επίσης τόνισε ότι θα επιστρέψουν «λίγες δεκάδες μετανάστες στους επόμενους μήνες» σε μια «συμβολική» εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Στο ερώτημα πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σήμερα στη χώρα απήντησε πως «νομίζουμε ότι με τις επιστροφές με τις οικοιοθελείς επιστροφές με τις αναγκαστικές επιστροφές πρέπει να έχει πέσει ο αριθμός γύρω στις 50.000 και συγκεκριμένα στα νησιά ο αριθμός τους είναι κάτω από τις 15.000».

Ένας υπουργός που «νομίζει» και υποχωρεί για να μείνουμε σε μια «ανήθικη» Ευρώπη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail