Τέλος και στον εθνικό ύμνο με την έπαρση της σημαίας στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας βάζει τροχοπέδη και στην έπαρση της σημαίας στα δημοτικά σχολεία, αφού πια στο πρόγραμμα θα τηρείται το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς τις λοιπές προβλέψεις που υπήρχαν ως σήμερα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή οι μικροί μαθητές δε θα λένε το πρωί τον εθνικό ύμνο, ούτε θα γίνεται έπαρση της σημαίας αφού θα είναι μόνιμα αναρτημένη στον ιστό, όπως σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Η σημαία θα κατεβαίνει μόνο με απόφαση των διδασκόντων, δηλαδή αν υπάρχει κάποια φθορά.

Μέχρι σήμερα προβλεπόταν η σημαία να μένει αναρτημένη όπως στις δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο γινόταν επίσημη έπαρση της σημαίας με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, αλλά και στις εθνικές και τοπικές εορτές.

Με το Π.Δ. του υπουργού παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι “η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες”.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail