Όταν δεν κατεδαφίζει σπίτια Ελλήνων, ο Ράμα επιβάλλει πρόστιμα σε ελληνικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής της Περιϕέρειας Αυλώνας, Βαγγέλης Ντούλες, κατήγγειλε έντονα τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης Ράμα, μέσω επιλεκτικών ελέγχων και προστίμων κατά των επιχειρήσεων των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της Χειμάρρας που δεν ταυτίζονται με τις πολιτικές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και της ντόπιας δημοτικής αρχής. Επισημαίνοντας ότι μέσα από την οικονομική ποινικοποίηση στοχεύεται ο έλεγχος της λαϊκής συνείδησης, το ΚΕΑΔ δηλώνει απερίϕραστα ότι η πολιτική αντίσταση δεν πρόκειται να εϕησυχάσει.

“Μέσα από επιλεκτικούς ελέγχους σκοπιμότητας, μέσα από διακριτικές πραχτικές έναντι των πολιτών οι οποίοι συνεχίζουν να μην ταυτίζονται με τις πολιτικές της κεντρικής κυβέρνησης είτε της ντόπιας τοπικής αρχής ϕορτώνονται με πρόστιμα οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας ώστε μέσα από την οικονομική ποινικοποίηση να ελεγχθεί η λαϊκή συνείδηση" επισημαίνεται στη δήλωση.

Η πλήρης δήλωση του ΚΕΑΔ:

Μέσα στο ενημερωτικό σκοτάδι που επιχειρείται να εγκατασταθεί ως στάνταρ της πολιτικής συμπεριϕοράς στη χώρα και επωϕελούμενοι από τη χαλάρωση της προσοχής της κοινής γνώμης λόγω των θερινών διακοπών, η πολύμορϕη κρατική μηχανή, έχει θέσει σε εϕαρμογή τις μέρες που διανύουμε μια άλλη καμπάνια καταστολής στην περιοχή της Χειμάρρας.

Μέσα από επιλεκτικούς ελέγχους σκοπιμότητας, μέσα από διακριτικές πραχτικές έναντι των πολιτών οι οποίοι συνεχίζουν να μην ταυτίζονται με τις πολιτικές της κεντρικής κυβέρνησης είτε της ντόπιας τοπικής αρχής ϕορτώνονται με πρόστιμα οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας ώστε μέσα από την οικονομική ποινικοποίηση να ελεγχθεί η λαϊκή συνείδηση.

Παραμένοντας συνεπείς στην ανάγκη της εγκατάσταση σταθερών ιδρυμάτων του κράτους δικαίου, και, προωθώντας παράλληλα τη αρχή της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου, ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή τους ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων, καταγγέλλουμε την καμπάνια καταστολής της κυβέρνησης Ράμα.

Η τοπική κοινωνία σε περιόδους υποτονικής οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της συγκυρίας που επικρατεί ευρύτερα στη χώρα, θα πρέπει να στηρίζεται με κίνητρα κι όχι να εμποδίζεται ώστε να επωϕελείται νόμιμα οικονομικά από την τουριστική περίοδο και την τουριστική κίνηση.

Δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί με τέτοιου είδους αναχρονιστικά μέτρα η λαϊκή συνείδηση. Απεναντίας, αποστέλλεται ένα μήνυμα στον εμπνευστή αυτών των διαχρονικών συμπεριϕορών καταστολής στις περιοχές της Χειμάρρας κι ευρύτερα ότι η πολιτική μας αντίσταση δεν πρόκειται να κοπάσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail