Τέσσερα ανησυχητικά γεγονότα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα στην Ελλάδα

kboyd / pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Πριν από λίγες εβδομάδες μια γυναίκα επισκέπτεται την τοπική ΔΟΥ και έχοντας πλέον απηυδήσει τα κάνει γιαλιά - καρφιά. Ένας άλλος επαγγελματίας ανοίγει πυρ σε βάρος ελεγκτικού κλιμακίου. Ένας εργαζόμενος με σύμβαση ορισμένου χρόνου μαχαιρώνει Δήμαρχο μέσα στο γραφείο του και ένας αντίστοιχος σε άλλο Δήμο τα κάνει γης μαδιάμ.

Άραγε συνδέονται αυτά τα γεγονότα μεταξύ τους ή όχι; Φυσικά και συνδέονται. Είναι το καζάνι που βράζει και αρχίζει πλέον να ξεχειλίζει. Τέσσερα συμβάντα είναι πλέον ανησυχητικά. Οι ποινικές διώξεις που ανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών δεν τρομάζουν τους κατατρεγμένους και απελπισμένους επαγγελματίες.

Οι Ελληνες αρχίζουν πια να μην αντέχουν να δέχονται τον έλεγχο εκείνων, των οποίων πληρώνουν τους μισθούς δια της φορολογικής αφαίμαξης. Επίσης δεν αντέχουν άλλο να εργάζονται ως συμβασιούχοι πότε από και πότε από εκεί και να μην μπορούν να βρουν μια μόνιμη κανονική δουλειά.

Είναι καθαρά θέμα συγκυρίας το επόμενο "γυαλιά-καρφιά" να έχει και τραυματισμό ή οι πυροβολισμοί στον αέρα να πετύχουν κάποιο. Εδώ που φτάσαμε, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τίποτε πλέον να χάσουν, αντίθετα βασανίζονται από την σκέψη μιας "ηρωικής" εξόδου.

Αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν αρκέτα ως προς το αν μπορούμε να πορευόμαστε φροντίζοντας μόνο να πληρώνονται οι διορισμένοι και οι πρώορα συνταξιοδοτηθέντες. Η χώρα βαίνει προς τη διάλυση. Αν ένα τυχαίο γεγονός έδωσε κάποτε την αφορμή για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σίγουρα είναι υπέραρκετο για να αποσταθεροποιήσει μια ήδη αποθνήσκουσα Ελλάδα. Τα πάντα είναι έτοιμα, το χέρι που θα πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό αναζητείται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail