«Ο Ερντογάν έχει μυστικό σχέδιο απόκτησης όπλων μαζικής καταστροφής και ατομικής βόμβας»

φωτο από turkish presidency
Freepen.gr - Με την ένταση να έχει φτάσει στο κόκκινο μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, προέκυψε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να προσπαθήσει να ενισχύσει το οπλοστάσιό της ενώ οι σχέσεις της με την ΕΕ βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία όπως αναφέρει η βρετανική express.co.uk.

Σε ανησυχητικό ισχυρισμό, ένας εμπειρογνώμονας προειδοποίησε ότι η Τουρκία είναι η επόμενη χώρα που θέλει να επεκτείνει το οπλοστάσιό της ώστε να περιλαμβάνει ατομικές βόμβες.

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, αποκάλυψε αυτό που αποκαλούσε «μυστικά σχέδια» για την Άγκυρα και αφορούν την απόκτηση πυρηνικού όπλου.

Παρά την ύπαρξη του δεύτερου μεγαλύτερου στρατού του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, ο Μποζκούρτ θεωρεί ότι οι φιλοδοξίες του Ερντογάν είναι πολύ μεγαλύτερες.

Έκανε αναφορά στην ύπαρξη μυστικού σχεδίου για την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής - συμπεριλαμβανομένης μιας ατομικής βόμβας για αποτροπή.

Σύμβουλοι κοντά στον Πρόεδρο και μια ομάδα αξιωματούχων στον κυρίαρχο κύκλο της κυβέρνησης λέγεται ότι συζήτησαν την απόκτηση ατομικής βόμβας επισημαίνει ο κ. Μποζκούρτ.

Περιγράφει επίσης τις πρόσφατες συναντήσεις με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, σηματοδοτώντας μια απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ τόνισε πως η επικέντρωση των συνομιλιών στην κατασκευή δύο πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία, προκαλούν τις υποψίες του.

Και οι φόβοι του φαίνεται να ενισχύονται από τον Τούρκο εμπειρογνώμονα Aykan Erdemir, του Αμερικανικού Thinktank για την Προάσπιση των Δημοκρατιών.

Ο κ. Erdemir, πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, δήλωσε: «Ο Ερντογάν έχει έντονη επιθυμία να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, αλλά δεν έχει την ικανότητα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail