Θα γίνει της Κορέας; Τραμπ: "Έχουμε οπλίσει και είμαστε έτοιμοι!" - Τον άδειασαν Μόσχα & Βερολίνο

Στρατής Μαζίδης

Με το παρακάτω tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσιοποίησε πως όλες οι στρατιωτικές προετοιμασίες για χτύπημα στη Βόρεια Κορέα έχουν ολοκληρωθεί, τα πάντα έχουν οπλίσει και περιμένουν, συνιστώντας στον Κιμ Γιονγκ Ουν να βρει έναν άλλο τρόπο και να μη δράσει ασύνετα.



Επίσης δύο βομβαρδιστικά USAF B-1B με callsign "KONG 01" επέστρεψαν στη βάση Andersen AFB, στο Guam μετά από πτήση στη Νότια Κορέα.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα έθεσε την αεράμυνα της στην Απω Ανατολή στο ύψιστο σημείο ετοιμότητας ενώ δήλωσε με νόημα πως «όταν φτάνουμε πριν το γρονθοκόπημα, ο πιο σοφός κάνει ένα βήμα πίσω».

Αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι η κλιμάκωση της ρητορικής δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η Βόρεια Κορέα.

Σε περισσότερο ψυχρή στάση το Πεκίνο συνέστησε ψυχραιμία και διάλογο σε όλες της πλευρές με τα ΜΜΕ να προτρέπουν την κυβέρνηση να τηρήσει στάση ουδετερότητας αν η Πιονγκγιάνγκ χτυπήσει πρώτη.

Η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε χθες πως οι ΗΠΑ θα υποστούν μια ταπεινωτική ήττα αν επιμείνουν στις πιέσεις, τις κυρώσεις και τις στρατιωτικές δράσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail