«Σούπερ-πιράνχα» το όνομα του νέου μίνι ρωσικού υποβρυχίου ειδικών αποστολών και σαμποτάζ

Freepen.gr - Οι σαμποτέρ του Πολεμικού Ναυτικού θα έχουν σύντομα στα χέρια τους το νεώτερο υποβρύχιο αναγνωρίσεως και σαμποτάζ, P-650. Το πλοίο με εκτόπισμα μόλις 720 τόνων θα μπορούν να αποβιβάσει ή να επιβιβάσει στην ακτή ομάδες ειδικού σκοπού και ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων.

Το μοναδικό υποβρύχιο σχεδιάστηκε από το κεντρικό γραφείο σχεδιασμού της ναυτικής μηχανικής (CDB) Malachite και έλαβε το ανεπίσημο όνομα "Superpiranha". Σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι η απάντηση στην εμφάνιση των υποβρυχίων κλάσης Οχάιο των ΗΠΑ που μετατράπηκαν σε φορείς πυραύλων κρουαζιέρας και ομάδες σαμποτάζ.



Όπως αναφέρει η Izvestia στο Γενικό Επιτελείο του στόλου, το P-650 θεωρείται ως εξειδικευμένο όχημα μεταφοράς και υποστήριξης για μονάδες ειδικού σκοπού. Η απόφαση σχετικά με αυτές θα ληφθεί μετά από την προδιαγραφή της τελικής εμφάνισης του σκάφους.

"Το P-650 είναι ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων", δήλωσε ο Viktor Karavaev, κορυφαίος σχεδιαστής του Κεντρικού Γραφείου Σχεδιασμού Malakhit, στο Izvestiya. Προβλέπει την τοποθέτηση σωλήνων τορπιλών για την απελευθέρωση ναυτικών σαμποτέρ, καθώς και ένα ειδικό διαμέρισμα με ειδικό θάλαμο για την επιστροφή τους στο πλοίο. Το πλοίο έχει ένα αρθρωτό σχέδιο που επιτρέπει την πρόσθετη τοποθέτηση σε αυτό διάφορους τύπους πυραύλων κρουζ, τορπιλών και ναρκών. 

Ως εκ τούτου, το υποβρύχιο μπορεί όχι μόνο να εκτελεί ευαίσθητες αποστολές, αλλά και να επιχειρεί ως πλοίο περιπολίας, να καταστρέφει πυραύλους και τορπίλες μεμονωμένων πλοίων ή στόχων στην ακτή, να διεξάγει μυστική αναγνώριση ραδιοεξοπλισμού, να καθορίζει τον στόχο σε άλλα πλοία της ομάδας.

Το P-650 έχει μήκος 55 μ. και πλάτος 6,4 μ. Το τελικό βάθος βύθισης είναι 300 μέτρα. Δύο γεννήτριες ντίζελ, που παράγουν ηλεκτρική ισχύ για έναν υπερ-ήσυχο κινητήρα πρόωσης, το οδηγούν. Η αυτονομία του υποβρυχίου αγγίζει τα 3.000 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της απόστασης το υποβρύχιο μπορεί να το περάσει σε υποβρύχια θέση χωρίς να αποκαλύψει τη θέση του. Το πλήρωμα του υποβρυχίου αποτελείται από εννέα άτομα. Στο σκάφος υπάρχει ειδικό δωμάτιο για την τοποθέτηση ομάδας έξι πολεμιστών. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει τέσσερις τορπίλες διαμέτρου 533 mm και οκτώ διαμετρήματος 400 mm. Εκτός από αυτά, 12 νάρκες πυθμένα τοποθετούνται σε ειδικά βομβαρδιστικά μέσα που βρίσκονται ανάμεσα στο ισχυρό και ελαφρύ κύτος του σκάφους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail