Οι Πόντιοι ανέβηκαν και χόρεψαν στο δικό τους υποβρύχιο!


Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Υποβρύχιο ΠΟΝΤΟΣ από αντιπροσωπεία της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στο πλαίσιο σύνδεσης των Ελλήνων του Πόντου με το ομώνυμο υποβρύχιο.

Τα μέλη της Λέσχης ξεναγήθηκαν στους χώρους του υποβρυχίου και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών, ενώ ακολούθησε επίδειξη ποντιακών χορών από τον εν λόγω σύλλογο, στον προβλήτα που ελλιμενίζεται το Υποβρύχιο ΠΟΝΤΟΣ, προς τιμή του πληρώματος.

Το Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ (S-119) είναι το τελευταίο κλάσης 209 (1200), από τα Υποβρύχια τύπου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 19 Μαρτίου 1979. Την 8 Ιουνίου 1980 κατέπλευσε στo Ναύσταθμο Σαλαμίνος και ενετάχθη στη δύναμη των Υποβρυχίων. Συνεισφορά στην αγορά του είχε η Ένωση Ελλήνων Ποντίων, προς τιμήν των οποίων δόθηκε και το όνομά του. Αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες του Πολεμίκου Ναυτικού, με πολλές δυνατότητες στον πόλεμο κατά πλοίων επιφανείας και Υποβρυχίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail