Εσύ, τραγικέ ραγιά Έλληνα, που αιμοδοτείς τον κατακτητή σου…

Αναδημοσίευση από: sigmalive.com

Του Σάββα Ιακωβίδη

Εσύ, υποταγμένε Έλληνα, που διέγραψες την ιστορία και τους ήρωες και μαγάρισες τη λεβεντιά και την αξιοπρέπειά σου… Δεν σου πρέπει ελευθεριά! Πόσο δίκαιο είχε ο Παντελής Μηχανικός: «Και τι περιμένεις από ανθρώπους/ που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους/ και δεν τράβηξαν τον σουγιά τους./ Απαθώς/ τότε/ κι απαθώς/ σήμερα/ ζητάνε απλώς/ διαζύγιο./ Τέτοιοι ρουφιάνοι/ δεν μπορούν να πολεμήσουν για τίποτε. ["Ίτε" (Κατάθεση, 1975)].

Ας υποθέσουμε ότι ζείτε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Ήταν ποτέ δυνατό να διανοηθείτε συναλλαγές με τους Γερμανούς κατακτητές σας; Θα τολμούσατε να μεταβείτε στη Γερμανία για ψώνια; Να διασκεδάσετε σε γερμανικά κέντρα και εστιατόρια; Να περάσετε τις διακοπές σας σε γερμανικά ξενοδοχεία ή σε γαλλικά ξενοδοχεία υπό γερμανική κατοχή; 

Οι maquisards, δηλ. οι Γάλλοι αντάρτες, οι οποίοι μάχονταν κατά των Γερμανών κατακτητών, θα σας είχαν εκτελέσει ή διαπομπεύσει. Το ίδιο θα συνέβαινε στην κατεχόμενη Ελλάδα, στη Γιουγκοσλαβία ή και σε οποιαδήποτε άλλη κατεχόμενη χώρα. Ποιος κατεχόμενος λαός, ο οποίος είναι υπερήφανος για την καταγωγή, την ιστορία και τον πολιτισμό του, για τους υπέρ ελευθερίας αγώνες και τους ήρωές του, θα αιμοδοτούσε τον κατακτητή του για να σφυρηλατεί ισχυρότερα τα δεσμά του;

Κανένας αξιοπρεπής και υπερήφανος λαός δεν θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα. Πλην των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Αρμένιοι, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, εδώ και πάνω από 100 χρόνια μάχονται για τη δικαίωσή τους. Οι Έλληνες της Κύπρου, όμως, έπειτα από 43 χρόνια τουρκικής κατοχής, εθνοκάθαρσης, παραβίασης των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους και συνεχούς απειλής για την εθνική και βιολογική επιβίωσή τους, νοιάζονται μόνο για την καλοπέρασή τους, συναγελαζόμενοι, ως θλιβερά γιουσουφάκια, με τον Τούρκο κατακτητή τους. Μεταβαίνουν ως ανέμελοι τουρίστες στα κατεχόμενά μας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...