Η Ελλάδα θα δεχθεί επαναπροώθηση προσφύγων - "Θέλω να βοηθήσω τους Ευρωπαίους" λέει ο Μουζάλας

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο στο μαγκαζίνο «Report Mainz» της γερμανική τηλεόρασης ARD, που μεταδίδεται σήμερα στις 22:45 ώρα Ελλάδος και μεταφέρει στο ρεπορτάζ του για τη Deutsche Welle o Στέφανος Γεωργακόπουλος.

Όπως διαβεβαίωσε ο Γιάννης Μουζάλας για πρώτη φορά από το 2011 η Γερμανία θα αρχίσει και πάλι να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου. Η επιστροφή στην Ελλάδα, ως πρώτη χώρα εισόδου των εν λόγω προσφύγων στην ΕΕ, αφορά άτομα που συνέχισαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ μετά το Μάρτιο του 2017.

Και εδώ φυσικά έρχεται ο αντίλογος στις βαρύγδουπες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις αρχές του 2015 περί τζιχαντιστών και Βερολίνο αλλά και η αντίδραση στο να ανοίξει η χώρα μας τα σύνορα και να καταστεί κέντρο διερχομένων. 

Ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε: «Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων, που σχετίζονται με τον Κανονισμό του Δουβλίνου, από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Οι γερμανικές και ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι αυτό θέλω να τις βοηθήσω».

Ο υπουργός όμως δεν επεξηγεί πως θα βοηθήσει και τις τοπικές κοινωνίες που έχουν εγκαταλειφθεί ενώ ταυτόχρονα η χώρα έχει αποκτήσει σε διάφορα σημεία (ιδίως στα νησιά) πολλά μικρά άθλια Αουσβιτς δίχως μέτρα ασφαλείας.

«Μέχρι τις 31/7/2017 κατατέθηκαν στις ελληνικές αρχές συνολικά 392 αιτήσεις» σημειώνει το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών συμπληρώνοντας πως «οι συγκεκριμένες ημερομηνίες επαναπροώθησης στην Ελλάδα εξαρτώνται από τις ελληνικές αρχές».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail