Η Ράκκα εξαφανίζεται πλέον από το χάρτη - Το κατόρθωμα των ΗΠΑ

Freepen.gr - Η πόλη της Raqqa εξακολουθεί να υφίσταται καταστροφικές αεροπορικές επιθέσεις από τον αμερικανικό συνασπισμό, καθώς οι κουρδικές δυνάμεις μάχονται εναντίον του ισλαμικού κράτους σε αρκετές γειτονιές μέσα στην πόλη. Όπως όλα δείχνουν η πόλη αργά ή γρήγορα θα αποτελεί παρελθόν όχι μόνο για το Ισλαμικό Κράτος αλλά και για την ιστορία γενικότερα.

Δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, δείχνουν τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε την πόλη μετά από εκατοντάδες αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τα αεροσκάφη του συνασπισμού.

Οι αεροπορικές επιδρομές όχι μόνο προκάλεσαν απίστευτα σημαντικές ζημιές στις αστικές περιοχές και την υποδομή της πόλης, αλλά και σκότωσαν εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες - από τους παγιδευμένους πολίτες. Ωστόσο με αυτά δεν ασχολείται η διεθνής κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μέχρι και το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τεκμηριώνει το θάνατο 42 αμάχων από αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένων 19 παιδιών, αυξάνοντας τον αριθμό των αμάχων σε 170 μέσα σε μία εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το almasdarnews, χθες το Ηνωμένο Έθνος ζήτησε μια ανθρωπιστική εκεχειρία να επιτρέψει σε πολλούς πολίτες να βγουν από τη μάχη της Raqqa.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail