Πού το πάνε στη Θράκη με τα «Δίγλωσσα Νηπιαγωγεία;»

Αναδημοσίευση από: veteranos.gr

Ερωτήματα προκαλεί η νέα απόφαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να υλοποιήσει σε έξι νηπιαγωγεία σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης, πιλοτικό πρόγραμμα και επαναφέρει το πρόγραμμα!

1
Βάσει αυτού, εκτός από τον νηπιαγωγό που μιλάει ελληνικά, θα προσληφθεί, για να μπει παράλληλα στην τάξη, συνεργάτης-μέλος της μειονότητας, με προϋπόθεση να είναι δίγλωσσο άτομο και κάτοχος πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ «ώστε να μπορεί να υποστηρίξει εκπαιδευτικά μαθητές Τουρκόφωνους, Πομακόφωνους ή ομιλούντες Ρομανί».

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης ζητεί την απόσυρση του προγράμματος, αναφέροντας ότι «η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας της προσχολικής αγωγής, αλλά και της ισονομίας και ισοπολιτείας, ίδρυσε σε όλους τους μειονοτικούς οικισμούς νέα νηπιαγωγεία στα οποία γράφτηκαν και φοιτούν τα νήπια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, όπου τα νήπια μιλάνε την ίδια γλώσσα και δεν υπάρχει πρόβλημα στη μεταξύ τους επικοινωνία»

Η νέα  παρέμβαση του Διδασκαλικού Συλλόγου της Ξάνθης77
Σχόλιο :Το θέμα είναι Εθνικό με σοβαρές μελλοντικές επιπtώσεις και  δεν πρέπει να περάσει (νέος «Δούρειος ‘Ιππος» στις μελλοντικές γενιές Ελλήνων Υπηκόων).

Μια φορά λειτούργηγσε σωστά στο πρόσφατο παρελθόν το Ελληνικό Κράτος και οι «σημερινοί Φωστήρες» για ευνόητους (διατήρηση πλειοψηφίας της Κυβέρνησης) αλλα και για τοπικούς ψηφοθηρικούς λόγους (σσ: 3 από τους 153 είναι Μουσουλμάνοι Βουλευτές, που διαρκώς το κυνηγάνε και ξαναφέρνουμε το θέμα).
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...