Μαγειρεύεται ανταλλαγή αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια - Ο Υπ.εξ Σερβίας ζητά ανταλλαγή εδαφών με τους Αλβανούς

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς πιστεύει ότι η ανταλλαγή εδαφών με το Κοσσυφοπέδιο θα εγγυηθεί την ειρήνη, τουλάχιστον για αυτόν τον αιώνα.

Αν και έκανε καμία αναφορά για το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα-, ο Ντάτσιτς τόνισε ότι η ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων, είναι μία λύση προς το συμφέρον των δύο εθνών.

«Έκανα μια σαφή πρόταση για το διαχωρισμό του τι είναι αλβανικό και τι σερβικό, και εφ’ όσον είναι προς το συμφέρον των δύο πλευρών είναι η μόνη δυνατή λύση. Όσοι επικρίνουν για προδοσία ή προκαλούν για συγκρούσεις, αυτοί θέλουν πραγματικά να παραδώσουν όλο το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Ντάτσιτς στο πρακτορείο Tanjug.

Ο ίδιος, μάλιστα, έδωσε παραδείγματα από άλλες χώρες: Αν η Ολλανδία και το Βέλγιιο μπορούν να ανταλλάξουν τα εδάφη τους, αν η Ινδία και το Μπαγκλαντές κάνουν το ίδιο, τότε για να μην επιτραπεί στους Σέρβους και τους Αλβανούς, εφόσον αυτή (η ανταλλαγή εδαφών) εγγυάται την ειρήνη για αυτόν τον αιώνα», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Το αλβανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Ντάτσιτς πάντοτε προωθούσε την ιδέα της ανταλλαγής των εδαφών, των βορείων επαρχιών του Κοσσυφοπεδίου με τα εδάφη της κοιλάδας του Πρέσεβο, ενώ στη λύση αυτή, τόνισε ότι το Βελιγράδι δεν θα αντιταχθεί σε ενδεχόμενη ενοποίηση Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου.

(politiko.al)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...