Σερβία - Κοσσυφοπέδιο: Ο Ντάτσιτς ζήτησε το καθεστώς του Αγίου Όρους να εφαρμοσθεί στα Μετόχια

 Ο Ντάτσιτς λέει ότι η πρότασή του για το Κοσσυφοπέδιο διέρχεται από την ιδέα της οριοθέτησης των Σέρβων και των Αλβανών, την ομαλοποίηση των σχέσεων, την εξασφάλιση της σερβικής κληρονομιάς με τη δημιουργία ανεξάρτητων μοναστικών κοινοτήτων στο πρότυπο του Άθω στην Ελλάδα
Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ζήτησε μια σαφή διάκριση μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, για τη διασφάλιση της κληρονομιάς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Μετόχια στα πρότυπα του σερβικής μονής (Μονή Χιλανδαρίου) στο Άγιον Όρος της χερσονήσου του Άθω, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης «Blic» του Βελιγραδίου, που επικαλείται συνέντευξη του Ντάτσιτς στην «Βέτσερνι Νόβοστι».

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός πιστεύει ότι «χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση στη σύγκρουση Σέρβων και Αλβανών, αλλά για να επιτευχθεί μια συμφωνία, θα πρέπει το καθένα από τα διαπραγματευόμενα μέρη να είναι έτοιμα να κερδίσουν και να χάσουν κάτι στο όνομα του ιστορικού συμβιβασμού και των εθνικών δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο «εάν αυτό το ιστορικό στάδιο πατήσει γερά σε θεμέλια που θα δημιουργηθούν στις σχέσεις μεταξύ των Σέρβων και Αλβανών».

(blic.rs)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...