Ο Ασαντ μας κάνει σεμινάριο: Καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία και τον πρόεδρό της

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασάντ, το καθεστώς στην Άγκυρα είναι αναξιόπιστο και κάθε Τούρκος στρατιώτης στο συριακό έδαφος θεωρείται "εισβολέας" για την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Η δήλωση του Σύριου Προέδρου ήρθε κατά τη διάρκεια μίας πολύ πρόσφατης ομιλίας προς κυβερνητικούς αξιωματούχους στην οποία διευκρίνισε την επίσημη στάση του κόμματός του για το τουρκικό ζήτημα.

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ σημείωσε ότι το καθεστώς της Άγκυρας δε θεωρείται στρατηγικός εταίρος της Δαμασκού και ότι, γενικά, η συριακή κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την Τουρκία.

Επιπλέον, ο Συριακός ηγέτης δήλωσε ότι οι δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος στο έδαφος της Συρίας θεωρούνται εισβολείς.

Η δήλωση του προέδρου Bashar al-Assad έρχεται λίγο μετά αφότου η Άγκυρα δήλωσε πως έπαψε να χρηματοδοτεί ισλαμιστές επαναστάτες στη Συρία ως ένα βήμα προς τη συμφιλίωση με τη Δαμασκό.. Αυτό οδήγησε ορισμένους αναλυτές να υποθέσουν ότι θα υπάρξει μια μεγάλη συμφιλίωση μεταξύ των ηγετών της Συρίας και της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Συρίας ξεκαθάρισε την επίσημη στάση του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail