Εκκαθαρίζει την κεντρική Συρία - Απελευθερώνει δυνάμεις για τη μητέρα των μαχών στο Ντέιρ Εζόρ

φωτο από Peto Lucem / twitter
Του Στρατή Μαζίδη

Σημαντικές και ταχύτατες είναι οι εξελίξεις στο συριακό πόλεμο καθώς ο στρατός εκκαθαρίζει τους θύλακες του ισλαμικού κράτους σε Χομς και Χάμα, έχοντας πλέον απομείνει μόνο ένας στα διοικητικά όρια των δύο επαρχιών.

Με την εξέλιξη αυτή και την εκκαθάριση και αυτού του θύλακα περιορίζονται πλέον δραστικά τα χιλιόμετρα του μετώπου για τους Σύριους αποδεσμεύοντας δυνάμεις για την επίθεση στο Ντέιρ Εζόρ διασφαλίζοντας παράλληλα τα μετόπισθεν.

Όπως είχαν ανακοινώσει πριν μερικές εβδομάδες οι επιτελείς, η άφιξη των συριακών στρατευμάτων έξω από το Ντέιρ Εζόρ αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

Ο Συριακός Στρατός έχει επεκτείνει τις θέσεις του ανατολικά της αλ Σούκνα με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Ωστόσο στο μέτωπο της Ράκκα από όπου κατεβαίνουν οι Τίγρεις υπάρχει ένα μπλοκάρισμα της επιχείρησης μετά από ξαφνική επίθεση των ισλαμικών και κατάληψη ορισμένων θέσεων στα όρια των επαρχιών Ράκκα και Ντέιρ Εζόρ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail