Αλωνίζει η Αγκυρα στη Θράκη - Σαφέστατο το μήνυμα που στέλνει ο Ερντογάν

Αναδημοσίευση από: paron.gr

Στη Θράκη έχει γίνει η οποιαδήποτε αξιολόγηση για το πώς προχώρησε η γνωστή υπόθεση των 240 ιεροδιδασκάλων; Είναι ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της τουρκικής προπαγάνδας, ένα θέμα για το οποίο ασκείται κριτική στην Ελληνική Πολιτεία, που στοιχίζει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μισθοδοσίες και τελικά φαίνεται ότι δεν έγινε κάτι άλλο παρά μια τρύπα στο νερό.

• Όπως εύστοχα παρατηρεί ο «Αντιφωνητής» της Κομοτηνής, οι περισσότεροι από τους διορισθέντες απλώς παίρνουν τον μισθό τους και δεν ασχολούνται με την άσκηση των καθηκόντων τους. Όπως ανέφερε μάλιστα ο «Αντιφωνητής», στην Εσοχή Ροδόπης, όταν πέθανε ο ιμάμης του ψευδομουφτή, κανένας από τους επτά διορισμένους ιμάμηδες του χωριού δεν έκανε αίτηση για τη θέση.

• Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που μένει ψηλά στην ατζέντα του τουρκικού προξενείου είναι εκείνο της εκπαίδευσης. Σωστά η Πολιτεία αποφάσισε να τηρήσει τον νόμο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των παράνομων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών από διάφορους τουρκοσυλλόγους.

• Όμως το μείζον ζήτημα με το Εκπαιδευτικό στη Θράκη είναι η δημιουργία δημόσιων σχολείων σε όλες τις περιοχές της μειονότητας, ώστε έτσι να δοθούν πραγματικές ευκαιρίες μόρφωσης στα παιδιά και να απεγκλωβισθούν τα ίδια και οι γονείς τους από το αναχρονιστικό, αντιδραστικό και ελεγχόμενο από το τουρκικό κράτος και παρακράτος πλαίσιο της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Τους εγκαταλείψαμε…
Και δίπλα σε αυτά έχουμε την πλήρη εγκατάλειψη των Ρομά και των Πομάκων, η οποία τους οδηγεί τελικά κατευθείαν στην αγκαλιά του τουρκικού προξενείου.

• Και καθώς η Θράκη φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί και πάλι σε μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια, ας υπενθυμίσουμε το εξής: Οι έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι της Θράκης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως… εχθροί. Η πλειοψηφία της μειονότητας θέλει να ζήσει ειρηνικά στην πατρίδα της. Ο «εχθρός» είναι αυτός που επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν τη γενική αρχή, εκμεταλλευόμενος πολλές φορές και την αδράνεια, την απουσία του ελληνικού κράτους…

• Χάσαμε, προς το παρόν, τον μέχρι τώρα υπουργό της κυβέρνησης Ερντογάν Μ. Μουεζίνογλου, που καταγόταν από τα Αρριανά, αλλά βρήκαμε νέο «Θρακιώτη» στην κυβέρνηση Ερντογάν, τον βουλευτή Προύσας του AKP Χακάν Τσαβούσογλου, που συμμετέχει ως αναπληρωτής πρωθυπουργός.

• Πίσω από τον Χακάν Τσαβούσογλου είναι ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) Χαλίτ Ερέν. Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του ο κ. Τσαβούσογλου έσπευσε στο IRCICA για να επισκεφθεί τον Χαλίτ Ερέν. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτήν τη συνάντηση εμφανίσθηκε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Αχμέτ Χατζηοσμάν, που διεκδικεί με όλο και μεγαλύτερη επιμονή ρόλο τοποτηρητή στη Θράκη…

• Ενδιαφέρουσα και η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον κ. Χακάν Τσαβούσογλου: Η Συμμαχία των Πολιτισμών, οι τελετές για την επέτειο των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, η Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων και η ΤΙΚΑ, η πανίσχυρη οργάνωση διεθνούς βοήθειας…

Είναι σαφές το μήνυμα που στέλνει ο Ερντογάν, καθώς όχι μόνο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος ο κ. Τσαβούσογλου, που έχει σημαία το μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα, αλλά βάσει των αρμοδιοτήτων του έχει πλέον και επίσημη εμπλοκή σε θέματα όπως οι περιουσίες των ελληνικών κοινοτήτων και του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία αλλά και τη Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων, που επιχειρεί να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην τουρκική εμπλοκή στη Θράκη…

Ο εξωφρενικός
exofrenikos@hotmail.com
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...