Απατεώνες έταζαν διαγραφή οφειλών στη ΔΕΗ και ξάφριζαν τα θύματά τους - Πως δρούσαν

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με της διαγραφής οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος 

Συνελήφθησαν -5- μέλη της σπείρας 

Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν -18- περιπτώσεις απάτης και εκτιμάται ότι οι δράστες έχουν αποσπάσει 50.000€ 
Εξαρθρώθηκε χθες (24.08.2017) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα της διαγραφής οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. 

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 28, 40, 46 και 46 ετών καθώς και ένας 41χρονος υπήκοος Μολδαβίας κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το Μάιο του 2017 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος. 

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. 

Ο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του σε βάρος τυχών άλλων ανυποψίαστων πολίτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail