Η Αλβανία σε ενεργειακή κατάρρευση

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Πριν από λίγες εβδομάδες, τα ΜΜΕ προσκείμενα του πρωθυπουργού, κατηγόρησαν τον τεχνικό διευθυντή της Αλβανικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (KESH ), που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, ότι δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, δεδομένου ότι η εγχώρια παραγωγή έχει φθάσει στο τελικό σημείο.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, γράφει το δημοσίευμα, παρουσιάσθηκε από τα ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν ως «σωτήρα», που υπέγραψε για τη διοχέτευση στην KESH για τον μήνα Αύγουστο 22,4 εκατομμύρια ευρώ για αναζήτηση νέων πόρων.‘Αλλά έφυγαν οκτώ ημέρες και η μεγάλη ξηρασία έχει παραλύσει τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις στη χώρα και απομένει τώρα η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως ύστατη ανάγκη για τη χώρα.

Ωστόσο, είναι αλήθεια, τα χρήματα του ποσού των 22,4 εκατομμυρίων του Ράμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία όμως δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την πίστωσή του.

Προς το παρόν, η εγχώρια παραγωγή καλύπτει λιγότερο από το 20% των αναγκών και ο αριθμός αυτός μειώνεται κάθε ημέρα ξηρασίας.

Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ακόμη δεν απάντησε στο αίτημα της Αλβανίας, αν και έχει κατατεθεί πριν από είκοσι ημέρες.

Η Αλβανική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που θα λάβει το έν λόγω δάνειο θα σπεύσει επειγόντως σε αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικούς φορείς.

(syri.net)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...