Πάλι επίκαιρο το μεγαλεπίβολο σχέδιο του καναλιού Δούναβη - Αξιού - Θεσσαλονίκης

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο να συνδεθεί η σερβική πρωτεύουσα, Βελιγράδι, με τη Θεσσαλονίκη, μέσω ενός καναλιού που θα ενώνει τον Μοράβα με τον Αξιό ποταμό, μπορεί να μετατρέψει το ελληνικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ένα βασικό κέντρο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων προς την Κεντρική Ευρώπη, γράφει το ‘Plus Info’ των Σκοπίων.

Το δημοσίευμα επικαλείται αναφορά της ελληνικής εφημερίδα «πρώτο θέμα» και σημειώνει ότι πρόκειται για ένα κοινό έργο της Ελλάδας, των Σκοπίων και της Σερβίας και για την υλοποίησή του ενδιαφέρεται να επενδύσει η Κίνα, έργο που θα αναδείξει περαιτέρω τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης.

Το κανάλι μήκους 650 χιλιομέτρων που θα συνδέει τον Δούναβη με το Αιγαίο θα είναι διαθέσιμο από τον Θερμαϊκό Κόλπο συνδέοντας το Αιγαίο με την Κεντρική Ευρώπη.

Το έργο αποτελεί προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις Ελλάδας, Σκοπίων, Σερβία και Κίνας, που ενδιαφέρονται για εξεύρεση εναλλακτικών διαδρομών για ταχύτερη και φθηνότερη μεταφορά εμπορευμάτων προς την Ευρώπη.

(plusinfo.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...