Ιερώνυμος: η απόδειξη ότι ο αυτός ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε Ορθόδοξος

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης
Στις σχέσεις Εκκλησίας και Έθνους αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό μεγάλης Παναγίας Θηβών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τονίζοντας πως δεν γίνεται λόγος για καλές σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας αυτά είναι πράγματα παιδιάστικα. Έχουμε το όραμα σχέσης Εκκλησίας και Έθνους. Αυτό πρέπει να μας συγκλονίζει. Αυτό πρέπει να μας συγκινεί.

Όπως καταγράφει ο Πάνος Αδαμόπουλος για το ρεπορτάζ του ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για την σημερινή εορτή τόνισε πως «αν είχαμε την δυνατότητα να κοιτάξουμε όχι μόνο μέσα στην πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο θα βλέπαμε τους Έλληνες να ανηφορίζουν σε μονοπάτια σε κορυφές βουνών, σε παρεκκλήσια, σε μεγάλες ενορίες και προσκυνήματα για να τιμήσουν την Παναγία. Η εικόνα αυτή είναι ο μεγαλύτερος μάρτυρας ότι αυτός ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε Ορθόδοξος». 

Σε άλλο σημείο τόνισε:

«Η απαίτηση των καιρών είναι να βρούμε τον τρόπο συνεργασίας. Χωρίς συνεργασία δε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δεν περισσεύει κανείς. Έχει ανάγκη ο τόπος αυτήν την συνεργασία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «δε μιλάμε για καλές σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας αυτά είναι πράγματα παιδιάστικα. Έχουμε το όραμα σχέσης Εκκλησίας και Έθνους. Αυτό πρέπει να μας συγκλονίζει. Αυτό πρέπει να μας συγκινεί. Οι πατέρες αγαπούν τα παιδιά τους. Και αν τα παιδιά λανθάνουν οι πατέρες συγχωρούν». 

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να έχουν ενότητα και ευχήθηκε η Παναγία να μας φωτίζει και να μας σκεπάζει όλους και να επικαλούμαστε την χάρη της για να μπορέσει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail